Saturday, December 10, 2016

Tutorial: Create Menu Tab On Blog

Harini saya nak share sikit tutorial "how to create menu tab on blog?"

Malas nak menceceh banyak sangat kita straight to the point jelah ye. :) Lama dah godek godek macam manalah nak create menu tab ni kan.

Sebab apa nak kena buat menu tab ni?
Lebih tersusun dan nampak lebih kemas blog you all.

Sebenarnya tak susah pun. Tak perlu susah susah nak guna coding etc. Just use whatever template provide by blogger.

So yeah, here we go...


langkah 1: Login with your username and password

langkah 2: From the sidebar select, LAYOUT

langkah 3: Click "ADD GADJET:


LANGKAH 3
langkah 4: pop-up ADD GADJET akan keluar, pilih PAGES 

LANGKAH 4

langkah 5: Sekarang you have to create page. SAVE ni dulu. Later you boleh add on menu tab dan boleh edit/delete mcm nak create new post

LANGKAH 5

So here my list. dah siap!

hope it helps you guys!

Enjoy blogging ok.

Lets share some comment below kalau dah jadi ya?

Bye.




Friday, December 09, 2016

Coleman Warehouse Sale

I think, i should spread this news.

COLEMAN WAREHOUSE SALE.
16-18 DEC 2016 (FRIDAY-SUNDAY)

This warehouse sale good for breastfeeding mommies yang nak cari coolerbag.
Me myself pun gunakan Mini Coleman untuk bekal susu Arissa ke rumah teacher dia.
Memang senang, mudah nak basuh (ini penting utk saya sebab nak stay hygiene untuk anak)
Teacher pun senang nak serve susu ebm untuk anak.


Best gila pakai mini cooler coleman ni. Ngam ngam nak letak ice pack dan ngam utk letak ebm 6 botol. this asset is highly recommended to all mommies yang bekerja plus bf anak.



Check this out ya! ada benda best during this warehouse sale share dengan Mommy Arissa ni ya..


Check out their fb here: Coleman Malaysia

Some gist i grab from ShoppingNsales may helps you mommies!

Products Offered:
Coolers
Backpacks
Tents & Shelters
Furniture
Outdoor Gears
and many more

Location:
Wah Kong Corporation
No. 6, Jalan Pahat 16/8A
Seksyen 16, Shah Alam

Time:
9.30am to 5.00pm

Hope info ini berguna to BF mommies!

bye.

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers