All are invited ♥ Thank you

Make a click please *(^.^)*

Flawless foundation finish LOREAL

Give the best milk to your kids parents. DUTCHLADYGROW

This the season to be youthful! Now, you can greet the New Year with a younger you. Get your LOREAL PARIS now

Plaster your pain with Tiger Blam. Click HERE

Food Lovers??? Share it now! Click HERE

Internet crazy sale! Click HERE


Siapa CLICK advert ni roger CNK ye, nnti CNK CLICK your advert too! :)

Ours

Lilypie Maternity tickers

Thursday, August 21, 2014

Anakku Muhammad...

Terima kasih Allah Utk memberi peluang dan ruang Utk aku menikmati rasa ini. Walau hanya untuk 9minggu. Tunggu mommy, daddy & Abg long di syurga ya Muhammad mommy.. Mommy sayang awak. Terima kasih dikngah kerana muncul dlm hidup mommy, daddy & Abg long. .. 


Mommy, daddy & Abg long love you sayang.
Maafkan mommy ya Muhammad.

Tuesday, July 01, 2014

When the feeling keep come & go

Aku selalu remind diri sendiri.
Selalu sangat. Supaya aku mencari jalan Utk Ada flexible time dengan anak.

Darweesy putus susu disaat aku belum Sedia Utk itu.
Right after outstation for a week - Darweesy dah tak Kenal susu dia. Not even tak Kenal, but terus refuse.
Sedih jgn Cakap. I expect Utk menyusukan Darweesy sampai umur 2tahun.  Suddenly, tak sampai setahun dia dah taknak.


Yes, I work towards my dream. Yes. My dream was big. BIG to me doesn't mean BIG to others. I know it.

I believe, kalau harini kita tak reti nak berkorban Utk diri sendiri sampai bila2 pun Takkan berubah kan?
Takkan nak keep always Harap orang lain Utk selalu Korban Utk kita. Sedang kan kita Asik la duk Harap.


Ahmad Darweesy, mommy buat semua ni Utk anak2 mommy. Utk awak juga.



I miss a lot. A LOT. Bout you sayang. But do bear in mind, mommy sayang awak sepenuh hati.
Jaga diri. Ingat mommy selalu.

Lately, bila terkenang diri sendiri terus teringat anak. Dan dan terus sebak. Haish!
Muga Allah mudah kan segala urusanku. Dan Urusan mu anak.


Selalu mommy fikir if anything happen to mommy mcmanalah awak nanti.

I love you Ahmad Darweesy. Jantung hati mommy.

Wednesday, April 23, 2014

Jasad kami jauh! Cinonet-mommy-daddy

Inilah dia.
Dilemma ibu bekerja.
Benda yang paling aku tak Sedia mental fizikal.
Jasad kami bertiga jauh.
Sorang kl-sorang JB-sorang kat kampung.


Hati tiba tiba dipagut rindu yang terpaling dalam.
Oh my cinonet. Mommy rindu cinonet manja. Mommy rindu daddy.
Harini ok sikit. First night (read: dua hari lepas) tiba tiba je hati sayu. Tiba tiba meleleh airmata sorang sorang.
Mak Ani msg mommy ckp cinonet manja mommy Mcm cari cari mommy. Nampak sedih. Main sorang sorang bawah ampaian - Asik nak berdukung - Asik nak melepet - cinonet manja rindu mommy daddy ya?
Makan pun Mak Ani ckp nak kena pujuk. Suap kat mulut baru nak nganga makan. Allah! Rindunya mommy. First night tu mommy tak boleh tido. Duk hadap gambar kita dalam hand phone smpai lah mommy tertido. Nasib baik lah banyak pic cinonet manja & video.


Semalam (read: day 2) kebetulan daddy outstation kat JB. Aaa!!! Happy mommy. Mommy daddy spending time together. Dapatlah jumpa sejam dua. Hihi. Malam td cinonet pun dpt jumpa daddy dia. Kemain happy mommy dgr thru phone. Terjerit excited dia.. Nenek ckp awak tak sabar nak daddy dukung! Aaaa!!! Syahdu terus mommy  awak ni tau....


Hari ni last day. It just half day je sesi taklimat. Tak sabar mommy nak Balik nak peluk mucuk masham mommy!!!



See u in a few hours cinonet manja!
See u in the near future Suamiku aka daddy cinonet manja!
πŸ˜˜πŸ’•

Love,
Mommy cantik gojes. Eh? Hihi




Mommy - working mode on





21April2014 - semua nak happy kan cinonet manja yang rindu mommy daddy dia.
Thank you so much Mak Ani for taking care out cinonet manja. Thank you zafiwaaaaa!! Mak ah lebiyu too..




Sunday, April 06, 2014

Weekend w Super Love

Ni lah dia cara kami nak spend time our weekend together2...

Last week dah balik kg. This week, plan tu mcm banyakkkk sangat kat dlm kepala. Semua rasa mcm nak settle by this weekend. Sebab time is so precious. Macam EMAS masa skg ni. Tak tau lah, samada aku je yang rasa atau orang lain pun merasa benda yang sama. Aku rasa masa tu macam lajuuuu je berjalan. Dalam sehari tak menyempat nak settle kerja, eh,eh, tau tau dah petang... Tau tau dah malam. Tau tau eh, nak esok dahhh... hmmm....


Baby D pun dah genap 10Bulan, sikit hari je lagi nak masuk 11 Bulan!!! phewww... Baby,,, please don't grow too fast sayang. As when you grow old, means, times flies too fast as well. Banyak lagi cita-cita mummy not accomplished yet sayang. Cita-cita mummy nak always be with anak-anak mummy.

Ah! Mummy always berangan, when u grow older, and dah mula sekolah, mummy go send and fetch u back to/from school. Cooked ur meal. Allah! Muga Allah mudahkan urusan cita-cita mummy... Tiada lain yang mummy nak, selain always be with my kids, my husband *ini harus*.. hikhik..


Semalam sempat ke Fitflop Warehouse sale, walaupun pada asalnya biasa biasa je, xde la feeling die-die nak p pun. Tapi husband dah mula ajak-ajak, i pun yukk je lah!. :p Sekali tengok a pair just less than RM150, iols dpt rembat le 2 pasang. Fitflop is one of my fav sandal. Basic FF cutting always have place in my heart. Fall in love dengan FF since ever i pregnant Baby D. Ya Allah, punya lah tahan sandal ni, i lenjan dari 2nd month preggy baby D smpi dia dah umur 8-9M baru lahhh tapak dia tertanggal. I punya lenjan tahap basah-kering-hujan-and ke public toilet pun aku belasah. A++ lah aku bagi. Kalah Clarks. Ah! gituuu! Can u feel how tahan tje sandal is? hihi...


Dari FF W/s terus ke KLCC. Nak p repair Iphone 4 ku yang merajukkk... huhu.. Last thursday, ntah apa kena ntah, nak kata rezeki, emmm... boleh jugak la kot, Lol. Hasil usaha gigih dengan Shopaholic Bazaar by HK, aku dapatlah beli phone yang idamkan sesangat. IP5s. Ntah. tetiba sangat. (Read: Self-reward). Awalnya nak riki-riki samsung, tapi bila tengok package celcom, like WOW! aku dan-dan decide nak IP5s, reason y, sbb aku dah into it dengan Iphone. Rasa janggal nak guna samsung. Pengguna tegar Iphone aku rasa boleh faham apa aku rasa kot? Tak yah la citer pepanjang. Tengah nak exchange sim card, out of sudden, sim card dlm Ip4 taknak keluar... Gigih lah try many times, xnak jugak. Kang kalau paksa jahanam terus susah pulak. lulz! Lepas check kat Machine KLCC, mmg tak boleh repair or otherwise dia bg chance utk tukar new IP4 dengan charge RM694. tak tau lah, nak decide mcmana. Hmm.. masih fikir2 lagi ni..Brader Machine ckp, might be card sangkut kat dlm. No choice, if agree mmg aku kena tukar. See how lah, kalau budget mengizinkan, next month lah fikir.



My new gadget. Muga rezekiku lebih murah denganmu Orangie.
Inshallah. Inshallah.

 My precious. 
Ahh! Mummy always love you sayang. 

 weehuu. sayang sayaaaa..

 hahaha. Anak.. anak... see, after a few minutes ber-selfie, dia dah zzzzz...


Allah! Mummy sangat suka tgk pic ni. :)


"Mummyyyy, i love to eat porridge", said Darweesy to me :)

Today's menu:

1/4 cup of rice
1/3 dari sebatang carrot
3-4 kuntum broncolli
sebiji kentang (read: very small potato)
Segenggam ikan bilis

Cara-cara masak:
Basuh beras - at least 3 kali sambil selawat ya.
Doa mudah-mudahan anak kita jadi anak yang soleh inshallah. - Doa ibu itu kan mujarab.
Air mesti lebih banyak, Nisa letak separuh periuk.
Rebus nasi + kentang (dihiris) secara slow cooked.
Agak-agak air dah kurang separuh dari awal tadi, masukkan ikan bilis dan carrrot.
Agak-agak air dah nak kering masukkan broncolli.
Biar sehingga benar-benar masak.
chill a few minutes, then dah boleh blender.
ikut suka nak halus mana ya?


Yummehhh! 
Baby D sangat sukaaa! Habis satu tupperware licin.

p/s: sukatan bahan2 diatas cukup untuk Darweesy makan 2 kali :)

 Our small family. 
I heart each one of you.
Very much!

 Anak ami, suka betul jilat baby carrier dia tau..



 
Happy mummy with new baby greeny. Hehehe... 
My very first KS. Welcome to my new collections greeny. My very first greeny bag. ihik!


Ini cerita malam pulak. We (read: the whole family) gather and have dinner kat Bangsar Village. 

Our favorite warong western dari dulu smpi la skg. Lupa apa ntah nama kedai ni. Black pepper sauce dia mmg ummppphh! Mushroom sauce dia terbaikk! thumbs up! selalu tak pernah mengecewakan.
Dari harga beef steak dia RM9 now dah RM14/RM16 per plate. Can u see, betapa kita sebenarnya terkesan dengan living cost yang meningkat? RM9 adalah zaman aku belajar kat UiTM dulu. Back 5-6 years. Ah! i couldn't imagine kalau segala benda nak kena tax. hmm...
malas lah nak komen.



Mummy ada kerja nak buat. So stay up till late night. Anak mummy tiba-tiba merengek. Taknak jauh dengan mummy. Mummy baringkan dia, dia boleh merangkak nak jugak-jugak tido atas kaki mummy. Sudahnya mummy pun terus off gadgets and boommmmmm zzzzzzzzzzzzzz!!
Nape awak goda mummy sayanggggg. Gewammm ami dgn awak tau! Muahh!!














Last but not least, inshallah. Very soon.

Do Support Us ya?
My very own branding.

El.Nisa
Online Boutique based.
Inshallah will be selling modest, contemporary, and pure muslimah attire. 

Dari perempuan Kepada perempuan.


V E R Y S O O N...
El.Nisa







**Masa duk sibuk ding-dong-ding-dong dengan urusan Ip5s kat celcom last thursday, aku bleh jumpa kak maneh, si Hanis Zalikha - such a humble one. boleh borak-borak slumber. :) kenal dia since she jadi blogger lagi. Sempatlah merasa choc moist cake mummy dia. back 4years kot. kek birthdah boyfwen i dulu yang skg dah jadi my Kekasih awal akhir gitu. heheh.

**kat Machine KLCC boleh pulak terserempak degna Dato' Sabri Che' *betul ke ejaan dia eh* (read: mls nak search) tak dan nak say salam or watever, tgh layan baby D. huhu... -- saje je kan, ni pun nak highlight.

bior le.... :p

Friday, April 04, 2014

ADHK: Without Fail. Inshallah... Sayangnya Ibu

Rasanya belum pernah ada entry yang aku dedicate khas buat anakku Ahmad Darweesy.

Budak kecik masham, yang tak pernah buat mommy jemu nak gomol - nak cium - nak sayang.
Dah besar dah. Rasa sangat cepat betul masa berlalu.

Anak ami dah officially 10Bulan 16hari -- 4.4.2014. -- Alhamdullillah.
Makin bijak.
Makin pandai.
Dah mula faham kalau ami panggil nama dia - Ahmad. Darweesy. Sayang. Ayang. -- semua nama ami panggil dia dah boleh respon.
Dah mula lajuuuuu meniarap. Memanjat. (ni paling ami hati2 sangat). Dah pandai berdiri - duduk - merangkak sendiri. -- Ami kagum dengan awak budak macham comel manjaaa!


Macam-macam nak cerita, tapi tiba-tiba mcm tak reti nak mula camne.


Oklah, nah belanja sekeping dua gambar anak macham mucuk ami ni....

 Si cheeky bam-bam ami... Love you sayang....
Penyeri hidup ami daddy.
 Jadi anak yang soleh anakku. 

 Ni lah dia aset anak ami, Darweesy tiap kali nak anta awak p rumah nursery.
Without fail. Every morning mami bangun jam 5 Pagi. Masak porridge awak. Sediakan susu awak. Bekalkan air masak. Bekalkan jajan (read: biskut). Ni lah diaaaa....
:)

Rutin ami berubah bila wujud awak dalam hidup ami.
Ami love you wahai anak ami tercinta.


 Porridge kegemaran Ahmad Darweesy.

Resipi Makan Si Anak:
Rice + Carrot + Isi Ikan Merah + Potato

Yummehhhh!
Freshly cooked!


Resipi Makan Si Anak:
Bayam + Potato + Ikan bilis + rice

Every day. Without fail. Inshallah.
Mami akan sediakan awak porridge 2 bekas tupperware ni.
Cukup untuk awak makan pagi-tghari-petang.


Alhamdulillahhh...
Anak ami tak pernah tak suka apa yang ami masak untuk dia.
Syukur. Anak ami AHmad Darweesy bukan jenis yang cerewet seleranya.
Terpaksa minum FM - macam-macam jenis - macam-macam brand susu ami bagi - semua awak minum - tak pernah cerewet - tak pernah membazir. 
Allah! Nikmat apa yang harus ami dustakan?
Ami syukur hadirnya awak dalam hidup ami.

Sayang awak dunia akhirat anak.
Jadilah anak yang soleh ya.
Itu je yang ami seru kat telinga awak each and everyday.
Tak pernah jemu.

Love you sayang.


#ADHK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Popular Posts

Blog Chronology