Tuesday, April 20, 2010

Borak-borak santai dengan boss

yee-haa!! hari ni my Mr.chan (our boss) melunaskan janji yg sudah di tabur beberapa minggu yg lepas....
as usual kitorng sebagai anak buah beliau sudah tentu lah happy plus berbunga2 hati...
(save cost for today's lunch!) mane tak suka
nowadays makanan suma dah mahal... amik nasi putih+ayam goreng+kuah madu+kari campur=RM 5.00! (gila mahal kan???)
so...sesekali kene blanja mcmni kira heaven la jugak! haha...
x dpt makan kat CHAWAN, cafe 2 musim pon jadik la kan?







 




mcm2 topik yg hangat dibincangkan during the lunch...
though its just an hour lunch, but sambil makan2 byk jugak topik yg dipersoalkan n dibincangkan bersama...
dari soal kerjaya, kerja, life, sampailah soal relationship....
what ever Mr.chan said ade kebenarannya juga... what goes around, comes around...
ko buat jahat dapat jahat, ko buat baik dapatlah baik....
for sure sume org nak yang baik2 kan...
same goes to me...
and 1 more i should add "what you give u get back!"... 
the meaning is more or less the same with previous one...


antara nasihat Mr.chan yg melekat kat kepala otak aku sampai la ni...
"apa2 yg u buat SINCERITY tu MESTI ada...in relationship, in your work, in your life"
yess!! i totally agreed with him...
once u ikhlas buat sesuatu penat macam mana sekalipun sure u akan rasa puas dan berbaloi...
(sincere in relationship is the most important part beb!)
Mr.chan said, "walau macam mana u cuba nak selamatkan relationship, berjumpa dgn tok kadi lah, jumpa counselor lah, kalau hati dah tak ikhlas tu mmg susah nak selamatkan "
(yes! betul! yg penting ikhlaskan hati sebaik mungkin. insyaAllah relationship itu akan berkekalan...tiada penghujung kecuali mati...amin)



second, u must set your target...mesti pandang jauh ke depan...
jgn terlalu berkira dengan small2 matter yg happen...
lantak p la dengan manusia yg suka nak potong jalan kita...
what ever it is just straight to the point! straight away aim to your target! that's it...
sometimes benda2 jahat yg datang ni sengaja nak merosakkan plan yg kita dah rancang sebaik mungkin.... so lebih baik biarkan mereka dengan labi2nya...(apa kena mengena dgn labi2 pulak kan?)
biar dia tergolek dgn plan jahat dia...manusia yg jahat mmg cmtu...
selagi boleh nak pijak kita. selagi boleh nak tengok kite jatuh tergolek2...
but u silap wahai strangers! i am not the person yg u simply2 nak pijak or what...
yelah! what you did you'll get back... i believe on it...












p/s:
big thanks to you Mr.chan.... and so thanks for such a good advise to us... really appreciate it! seriously i sungguh2 terharu bila dpt such a very nice boss like u...u sgt2 positive! i likeee..:)
to all my colleagues: you all sgt best kat hati i ok... mai, annie, kak has n tas! syg u all! u guys buat hidup i lebih colorful and joyful!

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers