Saturday, November 27, 2010

Ber"lazat" a.k.a Ber"Scrumptious"

Lunch @ Scrumptious Rest.
masa aku p sana derang tgh prepare surprise birthday party for Linda Onn.
memandangkan ktorg makan2 n chow cepat so x sempt nak
buat2 tersrempak dgn Si Linda Onn tuh..
kat Scrumptious ni mcm2 event die bleh handle...nampak keluasan tapak die mcm comel sgt.
xsangka la pulak wedding pon derang boleh handle..
ade gak tny2...how much per pax?
one pax=RM 66++
bergantung pd menu yg dipilih.
gile vavavooommm kan??kentang mahal kot!
haha...
derang leh prepare from the very beginning termasuk pelamin, door gift, kemweman and macam2 lagi lah.
to that extand ye cara bisnes derang!
tergamam jap haku!
yelah...tergamam in a positive side lah! sbb owner ni malay+muslim pulak.
tu yang bangga sebab x byk org melayu boleh bisnes up to this level.
klo tgk kedai nih if let say mmg xtau sape owner org mesti akan expect the owner is not malay.
somehow, sebenarnya dah rmi org2 melayu yang dah maju..
cume xdpt and kurang publisiti kat media je.
byk je kedai makan yg superb, cth: Ani Sup utara.
bisnes dah sampai LONDON ok!
ko ade???xde kan??aku pon xde...
that is y aku kagum ngan semangat depa2 nih.sgt kental yeaa.bukan senang nak naik up to this level. kdg2 kite nak bukak kedai kopi or paling tak pon kedai beger pon kdg2 susah and sakit jugak nak maju n naik...so bile ada a few org2 kita dah maju bertapak2 jauhnye tu yang buat bertambah bangga... derang ni mcm sumber inspirasi la buat aku. coz aku pon berangan nak ade bisnes sendiri... tu pon bile dah retired nnti. so skg bia la bg servis buat rakyat dulu..hihi..
kate pon; "rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan"..
haha..patriotik sunggoh!;)
plan dlm kepala otak nih mcm2 nak buat bile dah retired.. nak bukak bisnes kedai makan lah, butik lah...hehe...mengidam je haku nih...
tp sebelum nak jd nyata tu impian kena ade tul x??
so impian n berangan2 n spirit tu come first. baru lah bleh amik 2nd, third steps and so on~
byk pulak bebel aku nih..hehe:)
.
.
.
so bwh ade a few photos yg aku tangkap2 kat Scrumptious.
dgn surrounding yang cozy n menawan. bertemakan ala2 english n bermain dgn kaler yang contra merah putih sgt memikat jiwe ye! mcm suuuwwwiitt je tatkala kaki memijak msuk ke dlm kedai makan tu...
smpai2 hujan, manager die sambut kami sampai ke pintu.
syabas bete! great servis! aku doakan bisnes u all bertmbah2 maju bertapak2 ke depan!
bukan senang nak jadi senang ok!
so keep it up!
saluteeeee~
Scrumprious Rest. ni
tempat die belakang je dgn Si Rumah Penuh.
:)
So senang nak carik kan?? hehe...
well, the food was almost very nice..which i can give them 90% la kut..:)
ikot klu pekse ni ala2 dpt A lah...orite la tu kan??
so bwh ni adalah foods yg ktorg makan2...
nyum..nyumm...nyummmeehhh~!
terliuq x???
.
.
.
.
.
.
.
Organic Spring Chic
considered ala2 jus buah la...
ade potongan dadu buah2 red apple+green apple+honey dew+watermelon...
very the organic??hehe...;p
die serve air ni dlm botol tinggi provided with 2 glass yg comel ;)
yg pastinya boleh diminum oleh 2 org....
Sphegetti All Aragosia
serve with half lobster...
for those yang nak mencube mmg ai suggest food nih...
konpem cedapppp~
kuah die lain dr yang lain lah..
cube dulu baru tahu yeppp!
.
.
.
.
.
.
.
.
Virgin Sangria By Carafe

nak senang kan cerite Ayam Dara Grill...
serve with Mushroom Sauce+fries+corn
Cedappp juge!
two thumbs up!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Frutti Di Mare
haha...nama die pelik semacam kan??
nampak cam glam terlebeh je nama tuh...
ala2 sepanyol punye nama!
ni seafood pizza. boleh tahan sedapp!
tak sama mcm pizza hut mahupon dominos ok!
mmg xde copyright mana2 pihak..
original recipe oleh Scrumptious
.
.
.
.
.
.
Scrumptious Frost
Sedap gile kot air nih..
ala2 ice blended la...
slurpppppp...
ade almond tabur sket, and rase vanilla + choc. {feveret sgt kot!}
nice combination!
four thumbs up!
.
.
.
.
.
.
.
.
Tuan Belog&Scrumptious frost
.
.
.
.
.
.
.
Tuan Belog jugeee:)
{comel je kan?}hahah! ;p

last2....teeheee;p





































































































































bye!










No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers