Wednesday, November 24, 2010

pukal 1: aidil adha

update secara pukal ocay! first nak citer pasal raya haji..
hehe..though dah terlepas so many days.. baru nak hapdet! biaq p la...gue punye belog~
last week sambut raya haji as usual...macam tahun2 lepas...
tahon ni tumbang 2 ekoq lembu...

lembu pertama{yang awal2 dah selamat ditumbangkan}

lembu kedua

tuan belog bersama lembu pertama :)

usaha yang dilakukan untuk menumbangkan lembu ke-2.

mereka bersme dgn lembu pertama.
dah selamat sembelih..
(dr kiri: wani, ezam, cik sila)
lembu pertama yg dah smbelih
{terjeliq lidah!!}

mereka sedang mengorbankan lembu ke-2

tgn ni lah yg betanggongjwb sembelih lembu2 korban klo tuan belog dan family buat korban...

anyways, trimas much2 buat tok imam kite... :)
semuga segala pengorbanan dan jasa baik dibalas baik oleh Allah jua...
hihi...ini post terbaikkk tuan belog bersama lembu korban yg ke-2..
khas utk tontonan anda..hikhik...
p/s: adakah syg saya berani utk tgk lembu kena sembelih..??
:)
answer: sudah pasti tidak! syg sy takotkan darah!!yayang u harus berani hocay!!

aksi melapah pulak..
cow leather tu klo suke boleh buat henbeg kegemaran, x pon kasot feveret ye adek2...
so xde la bazir kan..:) hikhik..

tulah sikit sebyk culture di fmly sy klo buat korban ni..
best..lepas je korban mengorbankan ni kami buat sup pulak..
nnti akan di hapdet kendian..
aksi lapah melapah, timbang menimbang, bungkus membungkos..
mata gue dah kepedihan nih...
kat opis ngadap pc, kat umah pn ngadap pc..
naik la power gue jap g..
adess~~
pasni duit lak terkorban.
nak buat lense pulok! nak spekless...
hikhik...ade ke wording ni..?
hantam jelah..
p/s:
sepanjang hidup dimuka bumi Allah nih apa yang sudah anda korbankan??
Adakah pengorbanan anda bernar ikhlas? kepada diri sendiri, fmly, mak ayah n masa depan??
keep up your level of "pengorbanan" ok!
semuga semua pengorbanan kite diredhai Allah..itu yang paling utama!
amin~

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers