Sunday, December 05, 2010

MAHA twenty-ten (2010)




Cik Diha & Cik Yun


licking good yawww! haha;0D

smlm bersuke ria bersama Cik Diha ke MAHA 2010.
a short about MAHA 2010 --> malas mahu bercerita panjang kamu click shj disini untuk tahu lebih lanjut. As what i know, this exhibition will be held once per 2years. Memandangkan ianya diadakan sekali 2 tahon ni lah ramai sgt yg berpusu2 ke sini. Aku yang baru first time pegi agak juga lah eksaitednye! hehe... *jakun*..Macam2 ade kat sini, dr sekecik2 binatang --> besar2 binatang. arnab, kambing, lembu, kucing terutamanya.




Minggu lepas, ahad konon mahu pergi bersama family lepas konvo si adek, redah jam segala... cari parking punyalah susah! end-up decide untuk park di tgh2 h/way!-->sume org park kat lane h/way drpd 3 lane tgl hanya 1 lane ju yang kete boleh lalu. lagi 2 lane org buat parking! gile betol aura MAHA 2010 kali ni. Deme sanggop menapak jauh untuk masuk ke kwsan exhibition. Pastu ngam2 ktorg masok parking hujan turon selebat2nya. Mmg sblom tu pon dah renyai2. igt nak redah je since tak lebat sgt. hurmm, bila dah lebat sgt so kitorg cancel plan. xkuasa nak redah hujan yang lebat semata2 mahu masok ke MAHA itu. dah nak kena jln jauh!




So sabtu smlm decide mahu pegi dgn Cik Diha! we are so so lucky. the security treat us so so good! *happy*. Kami dpt parking di tmpt wakil media which is at proper park provided ade security guard! haha.. xsangke gile. so xpyhlah kami menapak jaoh2! pasalnya pakcik security tu igt kami ni adalah wakil media sbb aku dok pegang kemwe canon kegemaran gue tuh! :

pakcik guard: kamu ni wakil media ke?
si gadis: haah pakcik. nape xleh parking cni ke?
pakcik guard: xde lah klu kamu wakil media xleh parking cini. xslamat kete tu.
si gadis: tp kami terlupa nak bw pass. caner pulak? xpe ke?
pakcik guard: xpe2 ikot je pakcik. camtu watpe pakcik pakai baju security ni klo xleh tolong korang!
si gadis: *gembira!* ...haha! --> superb act!

Cik diha & me..so happy ocayh!! :)

----tenkiu much2 pakcik!----



**to be continued**





Cik Diha @ MAHA twenty-ten!
ko tgk jelah aksi2 deme nih..haha...
my cweet prenn...;D
i lerrpp u! LOL!


haha...yg ni kat area kambing2...ko tgk jelah mcm2 aksi kmbing2 nih..aksi keibuan, 18sx pon ade!
pikcer bwh sblh kanan --> kambing baru pas beranak. ktorang terlepas nak tgk kambing nih beranak. dpt la 2 ekor kambing MAHA twenty-ten yg kiut miut! bontot kambing nih pon masih berdarah! huhu...
pikcer bwh sblah kiri --> aku tak tahu nak kata apa. aksi ni utk 18 tahun ke ats shj. yg bwh 18 thn kena lihat dibawah bimbingan ibu bapa masing okeh! hohoho...kambing cam geram2 jek tgk kambing yang baru pas branak kat sblh. tanpa menghiraukan org keliling! ;p so sapa2 yg buat keje x senohong depan org ramai mmg, kat tasek2, kat taman permainan dsb, kome mmg sejebik mcm kambing nih.. lu pikiq la sendirik!




me, Cik Diha & Encek Mat Noor.
mcm2 aksi deme bile berga,baq dgn lembu ini! haha..aku pon tak ketinggalan. panas kot lembu nih...rase macam terpegang stranger je! hohouuuhh!



wah! bertuahnye kami! sudah la dpt parking VVIP then dpt pulak amik gambaq dgn VVVVIP mesia nih...
Encek Mat Noor, me and Tun Mahathir.
Tun sempat berlelucon dgn kami; *hihi*...
kami: Tun, kami mahu bergambar dgn Tun. Bleh?
Tun: Nak gambaq kena cas sploh sen nih...
kami: heheh...;p *sempat lagik Tun melawak dgn kami*



me and others di Pameran Arnab.





All the rabbits yang kuit miut.!




Encek Matnoor n me: weehuu! selamat dtg ke MAHA twenty-ten!





Encek Matnoor & Cik Diha : yowyoooww...whats-sup2...Camat Datang Yawww...;p




Cik Diha aka Minah amoi ini sudah tergoda dgn Sunny tersyg ai..
it suite u a lot babe.. ;)
u must have one! hehe;)
cheerrrsss!










p/s : weeehuuu! we are enjoy so much at MAHA twenty-ten. though the parking is a bit tedious, and the crowd of people made us horrible. but then, we are enjoyed our moment at MAHA very much.
So many comments from the visitors, terutama kat paper utusan. So, for next round MAHA would maybe on 2013, u must do something which much easier and friendly enough in terms of the facilities and parking! Chilll~



4 comments:

roJakHangiT said...

haha..bgus btol acting kamu!

Nisa-K. said...

hehe...tenkiu si rojakHangit..agak2 klo yusof haslam nampak ni die nak aku belakon x??haha;D

diha said...

weh, ni yang aku tak sabo nak amek gambo dari ko niiii..

Nisa-K. said...

heheh...meh cni meh...:)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers