Thursday, January 06, 2011

HAPPY NEW YEAR TO EVERYONE ON EARTH!!!


"New is the YEAR, new are the HOPES, and the ASPIRATIONS.
New is the RESOLUTION, and new are the SPIRITS,
have a promising and fulfilling new year "
.
.
.
.
.
Assalamualaikum semua!!!

rasenya belom terlambat lagi nak wish happy new year to ebelibadiiii...w/pon almost first week of new dah hampir habis and dah nak masuk 2nd week of January 2011! sangat pantas masa berlalu...
Adakah anda semua dah bersedia berdepan dgn tahun baru 2011??? Adakah azam and segala cita-cita dah tercapai and terlaksana dgn excellent-nya???ohhh!!!
frankly speaking, aku x rase apa2...bersedia jiwe dan rage sepenuhnya pon tidak...byk benda yang belom tercapai...cuma a few list je yang tercapai... itupon syukur alhamdullillah...


wish list tahon nih????oh! macam2!
.
.
.
.

kata pon tahun baru kan? so of cos new vision and new mission dlm kepala ni.
plan macam2 dlm hidop in 2010 alhamdullillah a few list dah tercapai w/pon xsemuanya berjalan dengan mudah... banyak liku yang i lalui u ols. itulah yang buat aku matang dalam berfikir, membuat keputusan dalam hidop. w/pon kdg2 keputusan dlam hidop kita ni bukan mudah nak dibuat. kdg2 kita terpaksa ikot keputusan org lain. itu semua tak bermakna aku takde pendirian atau apa. bak kata org tua2 selagi rezeki itu milik kita dan ia pasti akan jadi milik kita. Dimana aku berada skg adalah ketentuan Allah. w/pon tak setnggi mana syukur dgn rezeki yang ada aku dah x lagi minta duit dr parents.
igt lagi dulu time blaja asal xde duit je kol mak, nak duit...haha...
diam x diam dah lama aku x buat macamtu..
since graduated and dah bekerja and dah pegang duit sendiri nih, alhamdullilah dah dapat berdikari and manage duit sendiri.. and dah almost 2 years rupanya aku meninggalkan alam mintak2 duit kat mak bapak, alam berpoya2 dengan rakan2 dan dengan sengaja menggunakan duit sumbangan mak bapak untok berjoli itu ini...
hehe...
.
.
.
.
berpuas hati sgt ke??
of cos NOT! banyak lagi benda yang tak tercapai...
job yang aku dream since before i step my foot to UITM pon tak tercapai lagi...
mungkin belum ada rezeki ke arah itu...
though dah ade a few interview and exam i went, but stil no luck.
mungkin buat masa ni admin adalah yang terbaik..
w/bgamanapun aku teringin nak dptkan job tuh...
mcm2 aku plan..not only focus on teaching but berbisnes as well..
besar gilak ko punya bercita2 tuh..hehe..yelah skg nih sume benda perlukan duet.
skg ni aku adalah Person Takde Duit! smpai bila nak buat keje seperoh jiwe?
mudah2-han kan...before nak capai tu mesti la dream of dulu!
then pasang target.
tapi klu betul xde rezeki ke arah cita2 idaman, nak buat macamana.
mungkin qada' dan qadar aku disini...hoho...--> sunggoh berpalsampah kau nih!
.
.
.
tapi apa yang penting target aku cuma satu:
nak mencanak2kan ekonomi peribadi...
tapi of cos dgn cara yang betol! haha...
.
.
.
.
New Year is the time to unfold,
new horizons & realize new dreams,
to rediscover the strength & faith within u,
to rejoice in simple pleasures & gear up 4 a new challenges.
Happy New Year 2011.
.
.
.
.
ok bye!
new year for new challenges!
.
.
.
love my family+beloved BF--->sunggoh xde kaitan dgn tajok
ahh! suka hati aku!

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers