Friday, April 08, 2011

MISS Pon-Pon PAHANG 2010


hello readers!
Assalamualaikum...

{tontonlah untuk renungan sumeeee}

hari ni mak sgt berminat la nak share dgn u olss sume... bukan apa. mak tahu isu ni sensetep kat sesetengah makhluk Allah kat atas muka bumi ini. diatas kesedaran individu mak ni olsss... tu yang mak sgt nak share video kat atas tu haaa...


agak u olss kan sebagai seorang muslim apa persaaan u olss tgk video menarik tertarik KAU memang debommm!! nih?? mak jadik spichles kau! yelah mak tak sangka rupenya ade jugak miss mesia yang ala khap khum khap ni. yang mak tahu la kan selalunye kat Thailand yang ade buat event debomm gini.


haish! yang paling mak sentap lagi die punye emcee tu siap ade pangkat DATIN giteww! memang kerrrlass kau nyah. mak pon xdpt lagi title tu. sah ke DATIN kau tu? kalu dah DATIN tu maknenya kau kawen ngan DATUK la kan nyah? mak sedih gile nyah bile ade aktiviti tak bermoral ni berlaku seolah-olah kita sebagai seorang muslim merelakan. ini yang dapat kita lihat dan tonton. Mungkin ada byk lagi kegiatan seperti ini di buat tanpa kita sedari kan??



kepada pihak yang bertanggungjawab silalah pantau keadaan ini. Dunia sekarang dah mula memberontak dengan tsunaminya, negara-negara yang dilanda banjir besarnya dan macam-macam bencana yang Allah s.w.t turunkan keatas umat sekelian alam sebagai tanda amaran. Bukan niat saya disini nak berkata YB Pahang tidak pantau. Mungkin umum akan melabel Pahang / pin-point Pahang dulu since event 'gah' ini diadakan di negari Pahang Darul Makmur. Diharap pantauan yang segera dan tindakan yang sewajarnya dari pihak Majlis Agama Islam  dan YB Pahang khususnya dan muslimin muslimat perihatin amnya. yelah, most of them saya perhatikan MUSLIM. sgt malu dan jatuh air muka dan maruah sebagai umat Islam seluruh Msia sy pasti bila tonton video klip ini. Seolah-olah kita macam menggalakkan kegiatan /"event" yang sangat luar biasa ni.  



Sedarlah wahai manusia, dariNya kita datang, dan dariNya jugalah kita kembali. renung-renungkanlah.
Jangan kerana nila setitik ni rosak susu sebelanga.


Jangan nanti bila keadaan negara kita diancam bencana alam sepertimana di Jepun, atau bencana manusia sepertimana berlaku di Mesir dan Palestin dan negara lain barulah kita nak terngadah.



Sekian untuk renungan bersama.

p/s: jujur. mak sikit pon x rase bangga. hampa lagi ada.
yang lebih memalukan dan menyedihkan Noraniza Idris seorang muslimah dan artis dikenali ramai seolah-olah sgt proud to be part of their team. Siap ade bg komen peserta yang jadi "Ratu Nyah" tu lagi. Apala nak jadikan??
Imej bertudung dan diharapkan dapat menyampaikan sesuatu yang berguna kepada umum memandang dia seorang public figure. TETAPI realitinya x semanis dan seindah pakaiannya.

2 comments:

sepet said...

beb, dah terpesong akidah deme ni.. si sape penyanyi etnik kretif tu blh plak ade utk buat persembahan huhu

Nisa-K. said...

yang aku pelik tu pihak bertanggungjwb tek reti nak pantau ke? buat kat hotel mewah kau. siap ade artis dtg gitew kan. (artis la sgt. noraniza idris kan? ~sentap hati mak nak!!~) haha.. arini kt fly.fm dah bangkit isu nih... harap2 ade la YB yang sensetep kan? jgn nak kejar vote semata. dah dapat duk rilex n duit masyuukk gitew. (luahan hati rakyat)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers