Tuesday, June 28, 2011

Segmen: "BLOG DAN AKU"

As-salam semuaaaaa!


Wah!!! segmen kita hari ini berkaitan dengan MakDara The Series..haha -(haku yang tokok tambah disini!) - suka hati haku je kan... Dari opis hour tadi memang Cnk dah target nak join mende nih. nak kata giveaway idok le pasan pekataan GA disitu kan. Layan jela ye. Actually Cnk jumpa segmen rancangan "Blog Dan Aku" by MakDara kat blog si Tina Kechique ni.. She is my ex-schoolmate. Pastu tadi pulang dari office bukak je blog si Paih duk provok haku untuk join segmen ni. Lantas laju je jari jemari yang xbae nak runcing ni ketuk-ketuk keyboard ni an.



Apa yang hado jela eh... Join segmen gini bagus jugak kan. Dapat jugak lah kenal-kenal dengan blogger-blogger pames yang lain.. Yelah aku nye blog ni dah le x baper nak pames kan. haha. Yang penting dapat wide open my wings and relationship among others. Itu yang penting kan... Okeh sebelum nak setat enjin jawap sume soklan-soklan cepumas Makdara kite nih, Cnk nak tepek-tepek dulu la header the organizer yang meletops neh. Makdara ni seorang penulis skrip drama n filem ye uols.. kang silap ari bulan dapat dipromote jadi artis tempelan pon okeh lah kan..?? haha. Jangan nak pasan lebeh la weh! haha. bakat memang langsung nan-hado!!



 header Makdara


Jom kite meng-injak dan setat enjin nak jawap sume soklan sekali harung! 







SOALAN BERSERTA SKEMA JAWAPAN:

1) Apa nama blog anda


2) Kenapa anda memilih nama itu

Cnk pilih Si PelangiChanteque sebab Cnk suka nak tengok pelangi nan indah yang ada 7 warna semuanya tuh. Pelangichanteque sangat susah kita nak dapat tengok kan. Once dapat tengok kite mesti cakap "eh, ada pelangi lah hari ni!!! Chanteque-nyaaa!!!" Korang-korang tahu tak, walaupun dengan kita menyebut yang pelangi itu cantik walaupun dalam hati, kita dah diibaratkan sedang memuji Allah yang maha Esa. :) Alhamdullillah. Hari ini Allah hadiahkan kita dengan pelangi yang indah warna dan rupanya inshallah esok lusa kita akan dapat macam-macam yang baik dalam hidup.

wah! panjang lebar ulasan Cnk neh!!!


3) Tema warna blog anda

of course le plain white. (: with a pink + blue line and color of words. Sebab Cnk suka combination White + Pink + Blue. Sweet je... (:
  

4) Dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry di blog

hehe. kekadang ade sekali tu sampai 4 kali sehari daku hapdet new entry. tamak haloba sangat kennn?? kekadang pulak datang time busy nak mam tu mmg kekadang seketol je. kadang nan hado. Sebab masa tak mengizinkan...





5) Isu atau topik yang selalu dimasukkan dalam blog anda

Ini adalah personal blog Cnk. Kebanyakkan berkisar tentang my personal life story, pasal kisah masak-masak. Cnk so in love in baking and cooking. Alhamdullillah last nite kan Cnk manage nak open my new wing of blog special untuk blog masak-masak(CNK KITCHEN). Tak ketinggalan jugak dalam blog ini ada kisah cinta CNK lah sudah pasti kenn... memory terindah gitewww~


6) Kenangan manis/pahit selama anda berblog

Pahit sebab kekadang ken Cnk kalau busy mmg tak dan nak bukak blog n buat hapdet apa-apa. Yang manisnya Cnk dapat selongkar kisah hidup manusia, suka dan duka. Kadang-kadang ada sesetengah cerita Cnk baca dari mula(first entry) orang tu buat blog tau. Sebab nak faham kisah dia. Kekadang siap boleh touching. Simpati sangat... From here we learn how to live and appreciate our life in this world. Hidup ni penuh onak duri dan ranjau kan?



7) Blogger Idola (kalau ada)

Blog idola haku memang BANYAK okeh! meh haku senaraikan:
Blog idola buffered earning tinggi (tak lain tak bukan): cikepal + Hamis Jalikha(was never typo!)
Blog idola yang penuh dengan fakta (inilah salah satu sumber aspirasi dan inspirasi saya) : Tok Halim




8) Target follower untuk blog anda

Yang ni of course la berjuta-juta lemon! hehe. all my folllowers, thank you!!



9) Namakan satu benda yang paling anda suka yang terdapat dalam blog anda

my personal memory dan masakan - definitely!


10) kata kata ucapan untuk Blog anda

Disini dengan rasa berhemah dan rendah diri, Cnk nak ucap dalam bentuk pantun. Terimalahhhhh;

ribuan telima kacih daun kedadi,
lain kali jenguk dan follow sekali.
:)


Nota Terpijak: Kata Makdara lagi mende ni untuk suka-suka je. So aku pon dengan suka hati la nak join! Ynag penting kita enjoiceeeee!

Nota Penting Anda: Kalau suka boleh le like-like. Jangan lupa drop by komen-komen yang membangun, membina lagi berinovasi ye!

bye

6 comments:

faizlaster said...

awak pon join ek..huhu...gud2....

CNK said...

faizlaster : yeah!! pes time kot join mende2 gini. heheh ;p

mizzkechique said...

hehe..gud dear..

CNK said...

thank you cik tina kecikkk :)

hasrul hassan said...

Salam.
Mak Dara antara follower blog saya yang sangat aktif memberikan komen di BANGKU KOSONG.

Anggaplah ini sebagai satu token penghargaan kerana menyertai segmen sebegini oleh blogger.

Token: Follow This Blog

CNK said...

hasrul hassan : thanks for dropping by and bg komen pd entry yg xseberapa ini... tenkiu :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers