Monday, June 27, 2011

GT Japan + flashback!

Cerita yang hampir basi... hahah. tula. dah janji nak buat entry kan... kang berutang byk sgt susahhh!! kekekeke... :D  Japan GT yang berlangsung last few weeks. Which been held on 18, 19 June 2011(Saturday & Sunday). Alkisah cik abe i lorr.. beriya bonar nak pi neh..a month before both of us ade la pi riki-riki ticket neh. Kebetulan kat KLCC ade bukak booth dia. Then kami pun meluru ke arah booth tersebut.. Tanya la pricing ticket sume. Tup-tup harga tix memang takmo kalah! (actually memang dah expect before meluru ke situ pun).. RM100 per person.. Lantas laju jela aku bersuara "xyah lah kite p yang... cam waste pulak. duit tu klo simpan dah dpt beli sedulang hantaran kot!. "- aku mula berbaur komited untuk bina masjid kat situh. Pastu cik abe pon balas, "hmm.. betol jugak tuh... xde rejeki betol.. tpi kan yang, abg nak p sgt neh..teringin nak bwk ayg p sini.." - [alolo... cik abe i neh pon. Buat aku rase sian pulak... kan..]







Lepas je seminggu dari situasi diatas.. Cik abe i pon dah senyap je. Takde bukak mulot pon ckp pasal GT Japan tuh. Dalam hati den pon - alhamdullilah kan! Save money kot! hahah. Tengok kat brite je itu pon kalau ado ye yang. haha. Nak live kat tv mmg tak dpt la. Ni bukan F1 ponnn.. Maybe kat Astro mgkin ado la kot. (aku main taram je neh) ;p





Sudahnye... 2 mlm sebelum kejadian, kawan Cik abe nih nak bagi ticket. Ingatkan pree la kan. hokhok.. Rupenya kawan Cik abe ni pong nak jugok le duit sikit. haha. So dgn rela Cik abe pong bagi lah RM50 utk 2 TICKET yo!! Bukan 1! 2 tix = RM50. ok le tuh.. Dari nak lesap RM200 = 2 tix. Mana kau nak?? haha. Lagi sakit kan! haha. This tickets eligible for two days event. Tapi both of us manage nak p on Sunday jek. Naseb le manage untuk p kan yang. Tercapai sudah hajat, So pasni xde la mengigau-ngigau! hahah.




Sementara nak tunggu racing start both of us pun ngap-ngap le dulu pape yang patot.

Oh-oh!! Habis penat kepala duk teteleng-teleng dar kiri ke kanan-kiri ke kanan. haha. Tengok racing car moved. Sampai tak larat. Sudahnye...aku pun landing le kepala kat jiran sebelah.. (:  Sempat jugak aku tido kat situ weh. Berbantalkan bahu empuk. Aduhai.. Memang lunyai. haha. Mana tak nye, dengan panas, crowded lagi, bising, bingit sume cukup wa cakap lu. Letih punye pasal aku bantai jekla tido. Siap nyenyak tu yang tak leh blah! hahah. Adoilah setgh jam gituuu..





Pastu den terjaga, sebab ada insiden yang buat mata den ni sakitttt bonar memandang eh.. Rasa nak hempuk je itu bapak aaaa... Sit depan selang satu baris dari aku tp side kiri ade satu family dengan 3 orang anak yang kecik-kecik. Aku kira anak dia paling kecik tu ade la dalam 4 tahun kot. And si abang yang paling tua, dan second probably kakak pada si kecik yang 4 tahun tu. Yelah situation pun crowded, dengan bingit lagi, panas sume lengkap. Cukop! Aku yang dah besor and willing nak p ni pon aku rase rimas. Apatah lagi si kecik tu kan? Si kecik tu punya la meraung sekuat hati kau, Bapak die buat bodo je. Ade la sesekali bapak dia toleh ke arah si anak kecik itu and tepuk-tepuk bontot si anak. Tapi si anak tak diam jugak. Bila ada kete yang tgh race lalu depan grandstand tu hilanglah bunyi suara tangisan dan raungan si kecik ni dek bunyi kete tu lagi kuat dari sore budak kecik tuh. and silih berganti ade la dlm 15 minit kot. sian gile aku tgk budak tuh. Si bapa boleh lagi nak layan racing tu sampai teteleng-teleng kepala. n buat tak tahu je kat si anak. Aku perhatikan je. Sengaja. Dengan alasan biar bapak tu malu and buat something kat budak tu ke apa. Si bapa tu pasan aku sedang perhatikan anak dia yang melalak tuh. Si bapa tu buat dek jugak. Selang 15minit si emak and anak nombor 2(si kakak) sampai. Dalam hati "mungkin si emak bawak si kakak ni p toilet kot.". Pastu baru la mak die kelek si budak kecik tu sampai dia senyap. Bengang je aku dengan si bapak dia. aihh! Tak salah nak berkongsi minat dengan anak. Aku mmg sangat suka tgk bapak yang care and selalu share things that he like dengan anak-anak. Macam sweet je k. Tapi kali ni aku langsung tak rase sweet dgn tabiat bapak budak neh. agak2 la pakcik. Kot la gila "in" sgt dengan GT Japan ni jangan lah sampai tak hirau anak. haihhh.. menyirap je haku...hmmmppphhh =.=!



Lantas kawe pon tanyo kat cik abe kawe neh...

kawe : yang, katakan kalau dah ada anak, pastu anak kita duk rase rimas n melalak camtu, apa tindakan u???

cik abe : of course la terus balik!!! (ok! naseb jawapan ni yang kawe nok ye...)

terus aku pon :) meleret ye. Dalam hati "alhamdullillah". reliefffff... Semuga apa yang u cakap hari nih yang sama dengan tindakan u in future ya yang... {ni harapan setinggi langit tau yang...}





Nahh!!! Layan le korang gambor kitorg yg dah melekit satu badan neh! Panas. Hangit. Terik!

gambar berdua... [harus laaaaa adooo...!!!]

bola lembik. yg besorrr punyeeee. Terbaikkk! (sambil buat suara boboi boy okeh!)


Nak hugs you kuat2... hihih. leb u lahh cik abe!
The moment that never be replaced!
It always close between us heart


behind the scene.


Kadangkan.. Aku pelik jugak mesia nih. Harus ke nak ada gadis litar begini. Event berlangsung di MALAYSIA ya. Tak salahkan jika si gadis litar ni berkebaya ke kurong pahang ke.. xpon berkurung kedah pun style what??... xde la nak panas mana pon kan.. Sebab Material kurong bukannye tebal..[yelah. kalau panas menjadi alasan kan..] Besides, dpt jugak tunjukkan betapa tetapnya pendirian warga Mesia ni kan. Dengan menonjolkan imej dan identiti tersendiri. Tak yah la amelika sangat ponnnkita kan orang Mesia ponn..(ok! sound ala-ala jozan ye...) Dar pakai gini tetengah panas. Peluh leleh je. Lagi geli. ohhh! yerkkk! Pelik.



So,  from my personal opinion its better to change our mind set okeh. Yelah, event-event besar cmneh ramai yang dtg tgk. Worldwide event kan. Kata cross border event kan? Dari budak-budak kecik sampai la yang dah tua bangke pun datang tengok... Duk tonjol kan imej cenggini buat gian org Malaysia yang rata-rata muslim dan melayu kan... hammpphh.. ko tgk jelah aksi kemwemen tuh.. haha. tergeliat and terpeleot ko ketiak die nak cari angle menarik! haha. ni salah satu contoh le. Kan lebih manis tunjukkan identiti yang lebih murni instead wearing like half naked gitu in front crowds. 


"nak mengubah yang banyak haruslah mengubah yang sedikit dulu kan??"

Ni lagi satu contoh picas yang tak sedap dek mata-mata yang memandang. Sungguh. Aku tak rase sekelumit bangga pon si minah jepang ni duk usung bendela kita. Tak manes langsong ponn (lagi sekali nada jozan disini ponnn~). hmpphh.. Aku pasan je tiap kali ade event gini yg melibatkan automotive sure ade minah half naked ni. Either event under roof or outdoor punye. Kadang aku rase semak gile. Yelah bile g event automotive kan for sure kite berminat nak amik picas kete yang bebagai tu kan...Neh, bile kita dk sebok nak tangkap gambar kete mula lah si half naked girl nih tersendeng2 gedik kat tepi kete tuh. "hello! gua nak amik picas kete loh! bukan kau! shuhhh...shuhhhh!



the crowd! before the racing started.


nice. Bersunggoh aku nak snap pica nih. kekekek...semangat kekeretaan sunggoh ko dekk... ;p


Sambil ngap-ngap satay sambil layan racing. Ntah baper hinggit le secucuk satay nih dalam litar Sepang inih. Kalau dah air minuman tutp biru(air minuman proses osmosis berbalik je ponn~) yang 500 ml pon dah RM6 hinggit. Apatah lagi satay nih kan???-wonder- Baik bawak makanan sendirik cam kitorg. Hygene pon hygene kan? Sendiri masak sendiri puas la ye tak? hihi... Tak sempat daku nak amik picas bekalan yang aku bawak. Dah lapor sgt. Sampai xhengat. gigih ni bangun pepagi masak sardine nak buat sandwich. haha. Antara menu aku adalah: Sandwich sardine - satu tupperware. Pasta reben goreng bilis (feveret aku okeh!) - satu tupperware, air masak - 1 botol 1 liter, air oren - pon 1 botol 1 liter jugak. itu pon tak cukup kau tahu?? panas! melekit! air nak banyak baru lega tekak nih.. heheh...



All the cars are in line. Ready to race! vroommmm... vrooommmm!!!!!



pakcik kemwemen ni memang berani mati betul. Ko dibuatnya ade kete yang terlajak ke hapa x melayang nyawa kau pakcik?? haih...




Selepas penat menteleng-telengkan kepala dan badan, kami pun berangkat pulang. tak larat nak tunggu sampai lap terakhir... letih weiii!


p/s: our conversation time tgh bosan tunggu racing started,


kawe : syg...ingat lagi kisah dulu-dulu???

cik abe : kisah apa pulak yang?? {ok! dia main tipu. buat-buat xtahu, sambil buat muka blurr}

kawe : ala yang... u ni sengaja laa! cane ah kite leh kenal ek?? pelik ahhh... {soalan kawe dah direct neh!}

cik abe : ala...xnak la jawab... hehehe.. {haha..terus malu-malu. and gelak-gelak nak refuse to answer my questions!}

..................

dialog seterusnya biarlah rahsiaaaaa.. (:

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers