Tuesday, June 21, 2011

Tak bertajuk

Another boring day in my obsolete cubicle seat.

Okeh. Ini entry tak bertajuk. sangat boring everyday come to work just for the sake nak penuhi kedatangan pada punch-card tu haa.. A month in this cubicle. Nothing much i've learn. Hati meraung nak balik rumah je. Perasaan menggasak-gasak mahu je aku cabut dari cubicle ni untuk active jumpa supplier barang-barang business aku. Tak pon just stay at home. Termenung or tido. Tak pon terasa nak long vacay with my love one. Syoknye kalau dah kawen kan. I really need a very deep rest. Rasa nak ada long vacay dan at that tme aku nak refresh balik otak ni.


Kekadangkan korang, aku pikir ini ke jalan hidup yang aku nak. Actually macam-macam yang aku impikan. Kalau boleh semuanya aku nak, semua yang aku plan become reality in a perfect way. ITS DEFINITELY IMPOSSIBLE lah kan. Since nobody perfect except Allah. Yeah I agree. Nak kawen, tapi kalau boleh tak nak susahkan mak bapak dengan wedding dream aku. Both of us tgh berusaha ke arah itu{I have to stay strong}. Aku cuma nak orang luar faham apa yang aku impikan. Cita-cita aku sangat besar. Nak own properties before my age reach thirty, Nak own business. established it before my age turn to Thirty oso. boleh ke aku capai? Nak ada master sekurang-kurangnya dalam hidup. haih! macam-macam nak nih.



Sedangkan lidah lagi tergigitkan. Apatah lagi dengan orang-orang lain. Apatah lagi kalau orang tu never understand kita. I do need support from people surrounding me. People yang dekat kat hati. Bukan selalu aku minta di pampered. Just UNDERSTAND me. Thats it. Kekadang geram bila ada orang luar saja je buat onar and buat-buat tak faham dengan apa yang kita rancang and disturb plan yang kita dah susun dan bincang. Tanpa bagi salam terus redah. Ketepikan segala benda. Nasibla aku boleh tahan lagi. Cuma hati ni je yang rajuk. At that time happen aku rase macam nak tumbok mcm punching bag straight to his face. sebab GERAM! "Bagi salam la bro. Aku hidop lagi ni haa.. " Nasib tak tersembul perkataan ni kat muka kau kan.



Day to day, hati dah mula tenang. Malas nak fikir sangat. Let this problem go away like the wind blow away the dust! Kamu bukan siapa-siapa.

Sekian.

p/s: Sorry. lagi sekali entry ni sesi luahan perasaan aku yang kecamuk. Banyak sangat nyamuk. Ok. malam ni nak update entry pasal GT Japan!  :) Rasa macam flashback zaman pre-cintun-cintun pulak. Alahai syahdu je. hehehe... (^_*). Ok xmo dah stresss. nak chill je.  :)

p/s/s: nasebla bawak mp3. aku dok blogwalking and layan je dgr lagu-lagu best kat mp3 nih. Lantak! haha. aku dah bosan gilerrr!

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers