Thursday, July 14, 2011

Saya mahu jadi HEBAT! Ya! Saya HEBAT!!! ANDA juga HEBAT!!!



"If I fail, I try again, and again, and again..." - Nick Vujicic

If you fail,
Are YOU going to try again?
The human spirit can handle much more than we realize.
It matters HOW you are going to FINISH.
 Are YOU going to finish STRONG?


No matter how hard life is, you have to face strongly!


NotaHati: During my study time dulu kan, me suka sangat nak bagi kata-kata semangat pada diri supaya tidak leka. The most amazing words yang sangat memberi kesan kepada my spirit of life is:

Where there's a will there's a way 


Dulu time blaja kat sekolah ntah kenapa me rase bebal sangat... Sampai ada la a few cikgu yang tak suka. Dan selalu ckp kenapa aku begini, dan begitu... That is why bila dapat peluang masuk uni me blaja sungguh2. Rasa nak tebus balik semua kesilapan masa kat sekolah dulu. Nak buktikan pada orang yang pernah kutuk-kutuk dan mengata aku bahawa aku BOLEH berjaya. Malah LEBIH dari jangkaan mereka!


yes!

Where there's a will there's a way 

believe in yourself. berdoa . berusaha . tawakal .

p/s: 
to know more bout Nick Vujicic click HERE.

6 comments:

Muhd Aizie said...

teruskan menjadi yang terhebat!

meenyusuf said...

If you stumble and fall..get up..get up strong..because next time you know where the hole is and you're not gonna fall again at the same spot..Life is a learning process..If you don't make mistakes,you won't learn..Good luck my dear!

keroro gouro said...

yeah berusahalah untuk menjadi yg terhebat di antara yg terhebat...!!!!

CNK said...

Muhd Aizie: thanks aizie... i will inshallah :)

CNK said...

meenyusuf: kak meen dear.. thanks so much for kind words n continuous supports. sometimes, kan bile dah terjatuh kan susah jugak nak bangun kan... :) anyhow, nisa aku cuba kuat. thank you again kak meen. kak meen pon kena kuat n hebat jugak ok?!;)

CNK said...

keroro gouro: thanks dear. u too :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers