Friday, July 29, 2011

Jangan Lalai Dalam Setiap Tindakan. Terlajak Perahu Boleh Diundur.... Minta Dijauhkan Dari Segala Yang Negative...

Assalamualaikum.w.b.t.

Tersentap sekejap aku dengan berita ni... Baru beberapa ayat membaca, nampak je Batu Pahat, Johor, buat aku lagi sentap. Macam-macam kejadian kan. Tadi kat Buletin Utama TV3, one year old baby, meninggal sebab si bapa undur kereta dan terlanggar dan hampir terlenyek that baby. Ya Allah... Jauh kan ak dari sebarang malapetaka. Jauh kan kaum keluargaku, kesayanganku, dan sahabat handai ku dari kejadian/perkara yang tak diingini.


Ada tak blogger dari Batu Pahat kenal this young man... Bertambah sayat this young man is MALAY. Hampir-hampir nak puasa ni... and nak raya ni, jaga diri sebaik mungkin ye.. 

******


KUALA LUMPUR: Seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Jepun dan dilaporkan hilang oleh keluarganya selama empat hari akhirnya terjawab dengan penemuan mayatnya beribu kilometer dari tempat dia dilaporkan hilang. Muhammad Syafiq Abu Ani, 25, dari Batu Pahat, Johor ditemui mati akibat terjatuh dari sebuah kondominum di Pattaya, Thailand, 23 Julai lalu.Menurut laporan akhbar dalam talian, pattayaone.net, siasatan polis Thailand mendapati mangsa jatuh dari tingkat 14, Niran Grand Condominium di Soi Arunothai, berdasarkan penemuan barangan peribadi mangsa termasuk selipar dan tiket penerbangan balik ke Malaysia di sebuah unit di aras berkenaan.Butiran tiket menunjukkan mangsa sepatutnya kembali ke Malaysia sehari sebelum penemuan mayatnya.

Penghuni kondominium itu juga mendakwa tidak mengenali mangsa dan sebab kehadirannya di Thailand masih dalam siasatan polis.

Berdasarkan laporan itu, siasatan awal polis mendapati mangsa dipercayai membunuh diri namun siasatan lanjut akan dilakukan dengan kerjasama Kedutaan Malaysia di Bangkok. Sementara itu jurucakap Wisma Putra mengesahkan kematian mangsa.

TERUSKAN PEMBACAAN... MAKE IT ONE GOOD LESSON FOR US... FOR ANY FUTURE UNDERTAKING...

BACA LAGI BERITA DIBAWAH




A Malaysian resident has fallen to his death at a condominium in Central Pattaya. Police and rescue workers were called to the Niran Grand Condominium in Soi Arunothai on Saturday and were directed to a car parking area and to the body of Mr. Muhammad Syafiq Bin Abu Ani aged 25. The trauma suffered was consistent with a fall from a high floor and it was determined he had fallen from the 14th floor where a bag of clothes and the victim’s sandals were found along with a plane ticket which indicated Mr. Muhammed was due to fly out of Bangkok to Kuala Lumpur on Friday 22nd, the day before the fall. Nobody knew of Mr. Muhammed who is not thought to be a resident at the condominium and although indications suggest this was a suicide, Police will liaise with the Malaysian Embassy in Bangkok first to determine any reasons behind him missing his flight and to learn more about his background.






credit : http://kgmokkan.blogspot.com/

***********

innalillahiwainnalillahiroji'un

Segala sebab musabab setiap kejadian hanya Allah s.w.t. sahaja yang Maha Mengetahui...

2 comments:

Miecyber said...

Sungguh tragis....

CNK said...

Miecyber: sangat... seram sejuk baca ni..

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers