Monday, July 04, 2011

Sayunya hati...

Hari ni hari xsehat.. Aku mc. dari smlm kepala rasa sakit berdenyut2.  Last nite tido tp tak lena. Asek terjaga-jaga je. So pagi tadi pegi klinik kesihatan. Pas amik nombor aku tengok berderet list sebelum aku yang x dipanggil lagi. tu la leceh nya klinik kesihatan ni. bukan nak komplen banyak2. tapi tulah hakikatnya.. kaunter banyak tapi yang aktif cuma seketul dua je. kadang kalau kaunter tu bukak tp person incharge sebok hornline pakai phone. yelah klinik kesihtan kat Putrajaya ni dah ada wireless kan. Aku pikirkan wireless tu untuk kemudahan semua. espcially patient yg datng xde la rase penat menunggu giliran. Ini tidak.. Pegwai tu pulak yang sakan duk berhornline. Penah dulu sakit yang sama aku pegi kat klinik nih.. Biasa lah klinik ni byk sgt kaunter nak kena terjah baru boleh jumpa doc. Aku duk peratikan je org kat kaunter tu. aku tgk xde pon patient dgn die. Rupanya person yang jaga kaunter triage tu sebok online kat tepon canggih dia. Khusyuk sgt, ada lah 15minit. Lama tuh. Especially tgh2 sakit2. seminit pon rsa lama tau. hmm.. oklah.Abaikan kisah td.



Memandangkan ramai sgt in line, so aku decide untuk blah dr kepala aku makin berdenyut tunggu lelama. So aku tuju klnik private kat area rumah. Naseb patient x bape ramai. Dpt MC 1 hari. Boleh aku berehat2 n relief stress yang ada kat benak aku sejak 2, 3 minggu lepas. Consider ok la RM35. wpon ubat sakit tekak dia ala-ala gula2 polo. hmm..  Aku punye stress ditambah2 dengan sakit kepala ni ahernya aku period. Awal dari tarikh biasa. haih. xpenah aku stress n sakit nak period sampi ke kepala sakitnya. Dugaan sungguh..


Semuga dihapuskan segala dosa-dosa kecilku...



Ya Allah kau permudahkan segala urusan hidup ku, permudahkan segala keputusan hidupku, kau tenangkan jiwa dan batin ku yang rawan ini Ya Allah... Aku hambamu yang lemah. :'(

6 comments:

diha said...

waduh.. kita serupa in! aku pon laltely ni sakit kepala.. td pon x larat sgt so keje half day huhuhu.. pape pon semoga cepa sembuh ok ;)

mizzkechique said...

beb, xsht lg ker?? byk2 rht yer..


ko duk mn yer? aku kt bangi je..dkt giler kte ni..

CNK said...

tina: haah la babe.. saket gile pale nih. doc just bg 1hari je mc. dia ckp xleh bg 2 hari sbb dah [rovide ubat. masalahnyo ubat tu mengantok. haih. saje je doc tu. ni pon aku paksa gak g keje. huhu.

aku duk putrajaya. mmg dokat je pong. hehe

CNK said...

diha: dari ahad aritu aku sakit weh. ni masih lagi terasa.. kang aku makan pain killer sure aku tangkap lentok je kat ofis ni kang. huhu. mata cam dah panas2 je ni ha. mintak gk ngan doc nak 2 hari mc dia xbg. nak bg mc smlm pon dia macam so-so je. aku pelik lah. klinik ni klu demam je ek bg mc. ingt aku main2 sakit pale agaknye. huhu.

ok babe.. muga ko pn cepat2 sembuh2 k. tak larat weh klu sakit pale ni. nak baring je rase. :(

meenyusuf said...

Hi cayang,already link ur blog to mine..Take care..makan ubat..Hugss..

CNK said...

hi dear kak meen. thanks million. hihi. wil mamam ubat after work. kang mamai pulak kat opis nih. hihi :) hugs u back! :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers