Wednesday, July 27, 2011

VCO : APA ITU CALLOGEN & CATALYST CALLOGEN



 Hai peeps. Bagaimana u guys hari ni?? Harap semuanya sihat ya. Almaklum, ramai yang berkobar-kobar nak pegi tengok Harimau Malaya lawan Singa kan??? OK! Back to the story, anyway, hari CNK nak buat review product berkenaan Callogen Catalyst...

Apa itu collagen??
(TERUSKAN BACA!!)


Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :-
  • Pelekat dalam badan
  • Ia memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu2 lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
  • Ketika usia remaja dan awal 20-an, terdapat pertumbuhan hormon yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakkan perkembangan otot, tendon dan ligamen.
Collagen digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel- sel badan baru.

Collagen, apakah kegunaan collagen?

Collagen adalah elemen yang penting untuk kecantikan dan keanjalan kulit. Penurunan collagen atau kolagen akan berlaku apabila umur semakin meningkat dewasa dan akibat akan mengakibatkan kulit mula menampak garis-garis penuaan dan kulit muka akan mudah berjeragat,kusam dan tidak bermaya.

Bagi melambat dan mengelakkan proses ini berlaku selain mengambil makanan yang mengandungi collagen atau kolagen secara semulajadi seperti makanan yang mengandungi kandungan vit C yang boleh meransangkan pembentukan collagen. Makanan tambahan juga adalah diperlukan untuk mempercepatkan pembaikan sel-sel kulit yang saban hari dimamah usia.


Oleh yang demikian penggunaan Collagen Catalyst dapat membantu u guys dalam melambatkan proses-proses penuaan, kedutan dan sebagainya lah, Yang mana, semua wanita try to avoid. YES! tidak dinafikan, usia kita pasti akan bertambah dan ahernya tua. Tapi u guys nak yang macam mana??? Anda lah yang tentukan... Inshallah kita semua akan menjadi warga yang sihat tubuh badan luar dan dalam.

****
RM 59.90 
sbh/swk: RM65.90
15 sachet / box


Apa khasiat Catalyst Callogen ???
  1. Membantu proses pemulihan osteopersis & osteaarthritis.
  2. Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
  3. Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
  4. Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap
  5. Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat berkilau.
  6. Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima.
Kesan Penggunaan Catalyst Collagen??
  1. Kulit tidak berminyak.
  2. Dapat megurangkan masalah jerawat dan akan hilang.
  3. Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit
  4. Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.
  5. Minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan tubuh menjadi lebih lancar.
 Apakah kesan penyusutan kadar Callogen??
  1. Kulit mula hilang keanjalan semulajadinya dan tanda-tanda awal kedutan mula jelas apabila mencapai pertengahan umur 20-an.
  2. Pengurangan Callogen boleh mengganggu bahagian badan lain, terutamanya dalam penjanaan semula tisu-tisu lembut.
  3. Callogen dalam tisu lembut semakin berkurangan, ini mengakibatkan kesukaran pengankutan toksin dari sle ke sistem limfa.
  4. Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi yang mempunyai kesan ke atas kesihatan keseluruhan, langsung mempengaruhi keadaan kulit dan sel lain. Pada masa yang sama, keadaan tulang, kuku dan rambut akan turut menunjukkan tanda-tanda awal penuaan.
 Cara pengambilan:
1 sachet satu hari
Buka sachet, tuang ke dalam mulut dan minum air suam. :)

Ayuh! mari kita sama-sama hidup secara sihat semulajadi dengan Catalyst Callogen. Gandingan lebih hebat bersama VCO Softgel Capsule atau Liquid.


Do not hesitate to place your order.

T| 013-3355499
E| nisakhaidir@gmail.com

2 comments:

mizzkechique said...

beb, apa rasa collagen ni?? mulut aku ni sensitif ckit.. hahaha

CNK said...

tina, rasa dia sangat ok.. rasa berry gitew. sedap.. hihi... :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers