Tuesday, July 26, 2011

VCO : APA ITU METABOLISME????


Assalamualaikum.w.b.t
 VCO softgel capsule
RM39.90
Sbh/Srwk: RM43.90

VCO Liquid
RM39.90
Sbh/Srwk: RM43.90


Ramai yang bertanya dengan CNK, VCO ni adalah slimming product ke?? My personal answer, VCO is totally NOT slimming product. It HELPS to reduce your weight by 
  1. Increase your metabolism rate pada keseluruhan sel-sel badan.
  2. Mengurangkan keadaan mudah lapar.
  3. Mengurangkan kandungan lemak dalam badan.
Jenuh la CNK fikirkan macamana nak explain. Ahernya CNK decide nak buat special entry pertaining METABOLISM. Disamping tu dapat jugak CNK menambahkan ilmu biology yang dah berkurun CNK tinggalkan....CNK harap ini dapat membantu kalian dalam memahami khasiat VCO ini lebih dalam... :)

Ayuh! teruskan pembacaan...

 APA ITU METABOLISME???

Metabolisme adalah cara tubuh menggunakan lemak, karbohidrat, dan protein untuk membentuk tenaga yang boleh digunakan oleh tubuh. 

Makanan yang anda makan yang tersusun dari: 

Karbohidrat: buah-buahan, sayur-sayuran, roti, nasi.
Lemak: mentega, minyak, ais krim.
Protein: daging, ikan, tahu, tempe.
Dipecahkan dan digunakan sebagai bahan bakar oleh badan. Bahan bakar ini membantu paru-paru anda bergerak, darah bersikulasi, sistem pencernaan berfungsi, dan otot-otot anda bergerak. 

Tubuh anda berjalan kerana makanan seperti kereta yang berjalan kerana bahan bakar. Jika anda mengisi bahan bakar berlebihan, bahan bakar itu akan tumpah.Tetapi jika anda memberikan bahan bakar berlebihan kepada tubuh, kalori tambahan itu akan disimpan sebagai lemak. 


Jika anda tidak memandu kereta anda, bahan bakar akan tetap di dalam tangki. Jika anda tidak berlatih, kalori tambahan dalam tubuh akan tetap ada di perut, paha, dan sebagainya. 


Dan jika anda tidak mendapatkan cukup bahan bakar, yang seringkali terjadi jika anda mengikuti diet yang ketat, tubuh anda tidak berfungsi dengan baik. Anda akan merasa sangat lelah dan tidak bersemangat.


Kecepatan metabolisme rehat adalah jumlah minimum tenaga yang diperlukan untuk berfungsi tubuh secara normal saat ia berehat. Tubuh anda memerlukan tenaga minimum untuk menjaga fungsinya tetap berjalan dengan normal seperti; pernafasan, peredaran, pencernaan, kalori yang digunakan oleh otak, hati, buah pinggang, otot, dan jantung, apabila anda berehat.

Kecepatan metabolisme rehat anda bergantung pada saiz tubuh, lemak tubuh, usia, susunan genetik, peringkat kegiatan, pengambilan makanan, dan pengalaman penurunan berat badan. Usia dan susunan genetik adalah variabel yang tidak dapat anda kendalikan. Penting untuk mendapatkan variable yang dapat anda kendalikan seperti, jumlah lemak tubuh, peringkat aktiviti, dan pengambilan makanan. 

Kerana tubuh anda tidak pernah berhenti membakar kalori, apa saja yang anda tambah ke dalam kegiatan rutin anda, seperti berlatih, boleh sangat mempengaruhi penggunaan sumber tenaga setiap hari. Secara keseluruhan, kelajuan seseorang mencapai puncaknya sewaktu latihan yang aktif dan yang paling rendah sewaktu tidur. 


Setiap kali anda bergerak anda menggunakan tenaga atau membakar kalori. Semakin banyak anda bergerak, semakin banyak kalori yang anda bakar. Semakin banyak tenaga yang anda keluarkan, semakin besar kemungkinan anda untuk menukar komponen-komponen yang berkaitan dengan kesihatan, seperti penurunan kolesterol, Trigleserida (bentuk simpanan lemak dalam tubuh) dan penurunan berat badan. Sehingga menggeser komposisi tubuh ke arah yang lebih sihat dan meningkatkan kepadatan tulang.


CNK harap input berkaitan METABOLISM ni sikit sebanyak dapat membantu u guys dalam memahami cara untuk tampil sihat dengan gaya hidup dan pemakanan yang sihat. It is IMPOSSIBLE untuk kurus semata-mata hanya makan slimming product tapi gaya pemakanan dan gaya hidup anda dikelilingi oleh kolestrol yang TEBAL. Cara hidup dan cara pemakanan yang sihat adalah membantu dalam mengurangkan berat badan yang berlebihan. VCO adalah supplement harian yang memberi khasiat yang sempurna untuk kegunaan badan manusia dan membantu dalam mengurangkan berat badan kerana kehadiran METABOLISMA tadi. TIADA istilah cirit-birit atau berak-berak kalau u guys makan VCO. Tiada istilah sakit perut atau kesan negatif lain. 



AYUH! sama-sama kita tampil sihat, cantik luar dan dalam... Semuga kesihatan dan kecerdasan dan kecergasan anda terjamin untuk masa depan! 

Untuk tempahan jgn malu-segan, kontek2 CNK : 0133355499 | nisakhaidir@gmail.com


P/s: VCO bukan hanya untuk perempuan, is makan kesihatan untuk keperluan badan bagi semua manusia, baik lelaki mahupun perempuan! :)

2 comments:

Nurul Sharmila said...

mila dh guna vco nie.. mmg bkesan.. dulu muka mila mmg mcm xleyh nk dselamatkan, tp now, i guess, mila dh jumpa ubat yang sgt mujarab.. :)

CNK said...

Nurul Sharmila: alhamdullillah serasi dgn cnk :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers