Tuesday, July 26, 2011

VCO : CATALYST COLLAGEN & VCO SOFTGEL CAPSULE & LIQUID


Assalamualaikum.w.b.t.

Hi readers... Selamat pagi.... hows today??? semangat tak nak keja?? Ok! ari ni CNK nak buat review sikit pasal khasiat Catalyst Callogen nih... Yang banyak memberi manfaat kepada kita khusus perempuan. Semua perempuan nak look gojes n beauty kan???  To keep maintain ur beauty haruslah doing something which is worth kan... Bila umur meningkat macam-macam akan appear. So apa tindakan u ols???

Fikir-fikir kan lah ya... :)



Callogen (15 SACHET / BOX)
RM59.90 (not including postage)
SABAH/SWAK RM64.90

Catalyst Collagen adalah sejenis protein anti-penuaan jangka panjang. Ia membantu membaikpulih dan meningkatkan ketegangan dan kelembutan kulit, mengurangkan garis penuaan dan kedutan. Collagen membantu memberikan kulit anda kekuatan, fleksibiliti dan kelembutan. Ianya juga turut membantu anda memperolehi wajah yang lebih menyerlah dengan tampak lebih muda dan segar. Collagen sebenarnya adalah sejenis protein yang membantu dalam menghubungkan tisu-tisu didalam tubuh anda termasuk tulang, gigi, tendons, dan kulit.


By the way, product ni 100% Natural Ingredients. Based on feedback customer yang dah pakai semua alhamdullillah serasi. Antara review pengguna produk ni rata-rata bagi komen yang positive:

"boleh mengurangkan jerawat dan parut", klu makan 1 bulan boleh ilang kan jerawat serta parut".


Catalyst Collagen akan memberi kesan lebih baik kalau u ols ambil bersekali dengan VCO Softgel  Capsule atau Liquid. Ok.
Ramai yang tanya CNK apa bexa softgel dan jugak liquid????
Jawapannya, both adalah benda yang sama, iaitu 100% virgin coconut oil. Yang beza cuma yang liquid tu kena makan lebih kurang macam u ols makan madu. Yang capsule lebih mudah sebab senang nak bawak mana dan senang jugak nak dimakan. CNK lebih prefer yang capsule sebab senang nak makan n easy carry. Ramai juga customer yang sukakan liquid. Sebab, VCO softgel capsule and liquid, bukan setakat untuk dimakan, untuk mendapatkan kesan yang lebih, VCO boleh jugak disapu direct pada kulit kita. VCO mampu untuk mengurangkan kesan parut pada wajah. 


Ok! Bercakap mengenai VCO softgel Capsule and Liquid, berikut adalah review tentang product ni:

VCO LIQUID (150ML)
RM39.90
SABAH/SWAK RM43.90



 VCO SOFTGEL CAPSULE (60BIJI)
RM39.90
SABAH/SWAK RM43.90
Minyak kelapa dara adalah minyak yang diproses tanpa menggunakan haba atay bahan kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba dan kimia digunakan sewaktu pemprosesannya, yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya. Antara khasiat-khasiat MINYAK KELAPA DARA atau VIRGIN COCONUT OIL adalah:

  1. Menyokong fungsi sistem imunisasi dan fungsi metabolik yang sihat.
  2. Mengurangkan berat badan.
  3. menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
  4. Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak-lemak lain dan nutrien paling mustahak untuk kesihatan yang baik.
  5. Memudahkan penghadaman dan penyerapan zat makanan.
  6. Membantu untuk mnegawal kencing manis, osteoprosis, dan penuaan pra-matang dan pengerutan kulit
  7. Melembutkan dan melicinkan kulit serta mencegah jangkitan bakteria, virus, dan kulat termasuk yis.
  8. Mengurangkan risiko kanser, aterosklerosis dan tanda-tanda penyakit yang lain.

Cara penggunnaan:

VCO Softgel Capsule atau VCO Liquid. Ambil 2 biji satu hari, 1 biji pagi dan satu biji malam, atau makan 2 biji pagi. Telan atau minum VCO dengan air masak atau jus. Jangan diminum bersekali dengan susu.

Callogen Catalyst. Ambil satu sachet setiap pagi.


Untuk kekal cantik perlulah disekalikan dengan usaha yang berterusan. Inshallah. Kecantikkan, dan kesihatan adalah MILIK ANDA :)


Untuk membuat tempahan boleh lah contact terus dengan CNK : 013-3355499 atau email: nisakhaidir@gmail.com

NotaHati: Product ini dijamin halal dan suci. 100% natural product. VCO NOT ONLY FOR LADIES.. MAN PON BOLEH.. EVEN MY DATO' PON MAKAN.. :)

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers