Sunday, October 16, 2011

Bila Sabtu-Ahad dah tak serupa hari minggu. sigh~

Hai semua! *tgn melambai-lambai mcm drama queen sambil buat muka bosan!*

Weekend yang so-so bg aku for this week. Aku kena outstation for the purpose of pre-survey for PRM. Rasa mcm loser jugak weh bile weeknd tak diisi dengan perkara yang manis-manis gitu kan. Tak dpt nak dating cam selalu gitu. huhu. Tapi takpe, gua think positive beb. i put aside all the negative things far apart from my mind. huahua... travel from Putrajaya to Kroh was roughly took about 6-7 hours. Hoi! Kroh tu kat mana weh? Kroh atau nama lain Pengkalan Hulu. Dah le travel sorang2 je pompuan dlm 4 org satu kete. Benci woh! tak gemar weh. Klu x terpaksa xdenya begini. Pasti aku dah drive sendiri. oh! Whatever la. Malas mahu cerita.


Stay here about 5 days and 4 nights kat Hotel yang harganya RM80 per room. Even, sounds like, eww, pasti hotel ni cam rumah rehat whatever, tp OK la. Aku agak puas hati dengan facilities dlm bilik ni. Ada air-cond - itu sudah pasti. Kang kepam pulak klu xde econ kan?  Dan yang penting ada heater - ini best! sebab rumah sewa tarak ni.  At first aku terpikir jugak, hotel apa ni weh? murah gile kan. Sebab aritu pun g langkawi stay kat motel tu harga boleh tahan tp heater pun tarak and bilik pun sompet. Nak solat pun terpaksa la adjust-adjust badan. So from my first impression, hotel ni pun cam alamakkkk! BUT! Alhamdullillah. Aku amik bilik double single bed. Once dah masuk bilik ni puas hati weh. Bilik luas.  Siap boleh letak extra bed lg. Toilet pun ok. Even ada toiletries yang x cukup but okla. Berpadanan dengan harga bilik. :) Yang penting harga bilik ini gua nak claim ye. muehehe.


Sebab dah tau nak stay quite longer kat sini, and malam pun xde buat apa-apa activity, boleh la aku amik masa nak manja-manja kan badan kan. Sempatlah aku standby bahan-bahan untuk body scrub. Dan toiletries sendiri itu harus bawak ye. =p


5 hari kat sini banyak cerita, kisah yang boleh dijadikan iktibar. Sentap-sentap manja pun ada jugak. Tapi lantak kau lah. Malas gua nak layan kau weh. Ok. Back to the story, byk weh kisah in other words there are things that i can reveal here babe. Kalau those yang tak kuat iman especially guys mau  boleh "culture shocked" beb. Ini aku cakap siyes babe. Even aku pun boleh " eww! " takot and geli-geli je ketiak! Minta dan mohon dijauhkan Ya Allah. Doing survey dekat dengan border ni macam-macam kisah benar depan mata boleh nampak. Anak-anak muda kita weh. Especially jantan-jantan melayu la maksud aku, apek-apek and yenna yenni aku tak kisah sgt. Itu mmg life depa. And those yang bertitle Datuk pun ada jugak. Ini lagi sedih weh. Dengan x malu siap boleh ckp nama dia. hihi. Tergelak kecik aku tgk attitude Datuk kaya dengan duit dan napsu dunia ni. huhu. Does NOT impressive me at all pun tok. I really don't care how many bottles u nak teguk, and how much money does u have, and also how much "kepuasan" did you get from your enjoyment life. Tapi inilah dunia kan? - Ini sekadar penceritaan yang nak dikongsi. Thats it. Kalau those ada pandangan masing-masing itu terpulang. =p


Today, is the last day of making survey things. Alhamdullillah dan lega sgt sume dah settle, even ada jugak weh cabaran nak facing dgn responden sume. Bukan senang ye nak buat statistik ni adik-adik, kakak-kakak, makcik-makcik. Kadang-kadang kite akan berdepan dengan macam-macam peel responden, meredah panas, menghidu udara yang tidak segar, badan lenguh, kaki penat, otak letih. Ada yang kerek, ada yang sangat supportive, ada yang biol-biol sikit. hihi. Ini depends on your location lah. haha. Mine was like that la. Ada jugak yang macam sewel and lalok pun ada. Adoila. All in all, kalau u guys ada berjumpa orang-orang yang approach jgnla lari-lari dan tak nak bg good respon. Bagilah support. bukan senang tau buat kerja-kerja gini. Korang tak tau, the impact from survey ni lah yang akan bg guidance untuk ekonomi negara and also to the managemnt.


Lepas settle all the task, so petang td dptlah berpeluang nak masuk negara sebelah tu. Thailand le mana lagi. kweng..kweng.. the main purpose kitorang masuk nak tgk the culture there. So then boleh la dpt picture what is the major part of money spent by M'sian residences. Memang obviously lah can see. The most goes for entertainment. FULLSTOP.

ok. Badan dah letih. Kat sini dah 3 hari cuaca terik sampai lah ke siang tadi. And so blessed bile ptg td hujan turun selebat-lebatnye. Macam nak sambut kejayaan menjalankan tugas kat sini and semua dah settle and dah boleh hurray-hurray! Esok dengan bangga dan excited-nya saya akan menuju pulang ke rumah. weee..

bye. nunite all!

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers