Tuesday, November 15, 2011

Office blackout, aku berjimba atas katil

Assalamualaikum...


woot!woot! what a spice topic la kan? ok, now, let me details it. wee... :]

7.45 am, reached office as usual.

8.00 am, took my breakfast. Nasi lemak ayam goreng. Crispy ayam goreng kunyit. Sebab boleh rase serbuk kunyit pada tepung yang crispy tu. hihi. Makan sampai licin. Bajet xnak lunch n makan lite during dinner. Tapi impian ke laut sangat. Ahernya menyesal.

around 9.50 am, out of sudden, the whole center of my office BLACKOUT! No electric supply. Apa minlon ni tak bayar bil letrik ke? Asek-asek nak blackout je. Suke ek, nak bagi kite seram-seram gitu..??? :p I expected just a while and just only my center affected. Rupa-rupanya the WHOLE building minlon ye affected by the blackout. Dalam hati *girang gile wei*. Ini sangat RARE! hihi. shhh! Aku pun, pe lagi merayap-rayap kat cubicle orang lain. Gebang-gebang sikit. Gelak-gelak sikit. Then, when the boringness comes and affected my mind, hati dah ribut rase nak balik umah je wei.

Around 10.50 am, my immediate boss announced! All of us can dismiss till 2pm. Aku = Hip-hip hurraaaayyy!  terusle siap-siap packing all things into my hbag, and run,run,run... chow balik! Tetibe hajat murni nak balik terhalang sebab ada orang highlighted, officer need to go to HQ. After have a short discussion with few colleagues of mine, i decided nak chow je. huhu.

11.30 am, arrived home. Lepaskan hajat terpendam sat, pastu konon-konon nak online le pape yang patut jap. Mood ke laut. Sudahnya layan novel after 30minutes terus hanyut. Naseb sempat alarm phone. Sonok weh dapat berjimba-jimba kat katil n bergomol-gomol dengan bantal busuk. weee :]

2.00 pm ++ direct to HQ cause i hv meeting IAPG with BNM, MIDA and others. bla.bla.bla....

After meeting terus le heading ke bank and pasar malam afterward. Budget mood nak makan lite. Tapi perut cam nak makan heavy. Round satu pasar terberkenan kat Nasi Ambeng. Its look tempting. Nasib aku le kan. Si pakcik yang jual Nasi Ambeng ni buke budget food die sedap sangat. Muke ketaatttt je. Aku tny-tny pasal lauk terus nak bengang je muka. Apa lah masalah kau pakcik. Kan ke molek dan hensem manesss klu kau being nice to your customer. Much better what? Customer beli senang hati nak makan pun selera. Sudahnye aku beli le Nasi Ambeng lauk ayam goreng. TAPI tak habis pun. Sebab aku tetibe lost appetite, sebab the taste not as i expected. Tak sampai level sedap gile la. huhu. Nasib le sebelum singgah kedai Nasi ambeng tu sempat grab kueh RM 2! Semua licin. Sedap gile kueh kasuwi, karipap pusing, and koci die. Dapat ranking 4 star dari tekak aku ye pakcik. Service pun baik punye! I like. Camni le nak bisnes. hmm... Pakcik Nasi Ambeng, sila tingkatkan mutu mood ketika berniaga ye. Hancur poket gue. dah le pricey, sudahnye nasi tu ke tong sampah. Sedih.... :'(

Ok la. Mood sentap sebab kecewa tgk nasi ambeng masuk tong. huhu. BYE. jumpa lagi!

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers