Wednesday, November 23, 2011

Sepakan Penalti HARIMAU Malaysia 4-3 Indonesia Final Sea Games 26th 2011

Assalamualaikum.w.b.t. 




Akhirnya Harimau Malaya berjaya menumpaskan Garuda! Aku bukanlah siapa-siapa untuk mengkomen itu-ini pasal bola sepak. What can I say from my point of view, Malaysia secara khususnya dah menunjukkan banyak peningkatan ke tahap yang sangat membanggakan. Bertarung dengan lawan yang tak kurang hebatnya. Seperti yang diketahui umum, banyak dugaan, cabaran yang perlu pemain-pemain Malaysia tempuh, especially from moral and mental part. Dapat kita lihat dan tengok melalui berita-berita yang dipaparkan, bagaimana rasa ketidakpuas hati rakyat Indonesia terhadap Malaysia yang ditunjukkan secara terang-terangan. Tidak ada sedikit pun rasa malu dan rasa tidak patut untuk membuat tindakan sedemikian. Dan tidak salah jika saya katakan (dengan izin) perilaku mereka sangat jijik.


Namun begitu, 'usaha' dan 'kerja keras' mereka yang sangat gigih itu tidak sedikit pun terpalit keatas pemain-pemain kita dan ternyata sangat sia-sia. Malah mereka tetap KEBAL dan semakin KEBAL dengan apa yang berlaku. Dan hal ini juga,  tidak sedikit pun menggugat moral dan mental pemain-pemain kita. Alhamdullillah. Syukur! Setelah puas berhempas-pulas melawan, dan memasang benteng yang kukuh, akhirnya KEJAYAAN milik MALAYSIA tercinta!


TERIMA KASIH Harimau Malaya kerana kau telah menaikkan lagi martabat bangsa Malaysia dimata dunia. 






Tahniah Malaysia menang pingat emas Sukan SEA.
Setelah menang menerusi sepakan penalti 4-3.
Setelah permainan 120 minit berakhir dengan seri 1-1.




Kalau ada acara sukan pasti dah sinonim dengan lagu ni. 
yeah! FIKIRKAN BOLEHHH!!





Lagu ni dituju khas buat Team Harimau Malaya

credit to: BroXcute
Terbaik ah lagu ni. I LIKE you bro!



Lagi satu. Pun NOT bad! Layan...
Credit to: Teratak Rindu
I LIKE you too bro! TERBAIK!

Nak dapat any new updates pasal HARIMAU MALAYA, sila klik [SINI]




was blog on 22/11/2011. Tuesday. 11:12 p.m.





No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers