Friday, January 06, 2012

Rambling : E-day preparations 2

Assalamualaikum. w.b.t

Ahernya baru sempat nak sambung cerita setelah lebih seminggu bertangguh. :)


Well nothing much to say, i try to make it short. Sebab almost 99% cerita dah di ceritakan dalam entry yang yang lepas. Boleh review kat sini ye... {HERE}

What I want to say here, is BIG thank you to Md Dan's family. Sebab mereka banyak sangat membantu dan sponsor during my majlis. His wife help me a lot in making Tepak Sireh as for part of my Hantarans to my other half. While Cik Sila do the Tepak Sireh, yours truly sibuk settle kan other dulang untuk telur pindang  dan jugak manisan.. :) Big thanks to mak, sebab ahernya beliau berjaya jugak capai impian nak letak telor pindang salah satu item dlm dulang hantaran tu. At first i was thinking sure my other half suka makan telor pindang ni, since his favor adalah TELUR! hihi. Rupanya apa yang pikirkan tu tergelincir. haha. Dia pelik dengan telur tu.


Adoi la yang... Telur pindang tu glamer kot kat Johor. hihi.rugi tak makan tau. Sebab nak buat die bukan main leceh lagi. Hitam not because of rebus dengan kicap okey... Bermacam-macam daun mak put inside the periuk untuk rebus tu yang oiii.... hmmm...Orang jual tu sebiji almost RM2 tau! Sebab nak rebus dia bukan makan sejam dua.. lebih dari setengah hari tau!


ok. sambung, hihi. Untuk manisan pulak, Cik yah from Kuantan sponsor. Since dia ada pergi Langkawi a few weeks before my majlis. Sempatlah I kirim. hihi. Ingat nak bayar, tapi sungguh-sungguh dia nak sponsor. Alhamdullillahhh.... Allah permudahkan jalan aku dan rezeki aku. Thank you Cik yah! *hugs! - tak sempat nak salam and hug dia lepas majlis. huhu... Macam-macam flavor ada. Ritter Sport (ada more than 3 flavor tak silap. Total I put dalam dulang ada 6 kot) dan sekotak farero Rocher (sorry spelling terabur!) yang ada 2dozen punye.


Selepas episode malam punya cerita, ahernya aku settle siap kan dulang yang dah siap dengan isi hingga 10 dulang. Nenek was advise me, let my other half bagi lebih. So from my side ada 11 and my other half 13. :)
Lagi satu dulang settle pada hari kejadian. Pagi-pagi mak buat pulut kuning dengan serunding kelapa. And done at 10.30 complete masuk dalam tupperware. Naseb ada tupperware baru dlm simpanan mak. :) Everything bout hantaran settle at 11.30am siap susun kat hall. I am so happy and blessed ahernya impian nak buat hantaran sendiri nampak cantik di pandangan mata sendiri :) *ok! sila kembang semangkuk! Motif aku kalau boleh, mana-mana yang boleh cut the cost mmg aku akan cuba buat sendiri. Apa-apa pun I bersyukur sangat dengan ada pertolongan dari semua buat majlis saya bertambah sempurna! :)


Masuk cerita persiapan diluar rumah. Khemah berdiri segak dan teguh di sponsor oleh Cik Adan and family. Terima kasih sekali lagi. U guys are ohsem! Sangat-sangat supportive. Siyes nak menitik kot airmata. :") sedih gembira, terharu, semua ada. Sesekali I akan jenguk luar, tengok ayah, abang and adik I do the preparation kat luar. Susun kerusi meja and setup everything. Terima kasih lagi. {banyaknya terima kasih aku!} hanya itu yang mampu aku ucapkan dan beri. :'( Lebih kurang kul 11.00 kawan ayah dtg. Tak tahu lah nak apa kan. Aku dalam rumah risau. Sebab kwn ayah dtg just nk borak-borak kot dgn ayah. Then nenek tenteramkan I, nenek ckp "tetamu bawak rezeki". I terus split my mind into positive side.


Food pulak, some of it sponsored by makcik pakcik and mak ayah. Cik Adan- Sup Gearbox, Cik Jah-Sambal Goreng maveles singapore. Mak ayah- ayam masak merah, sayur labu&buncis masak lemak, kuih-muih, cocktail, air. Makanan memang meriah uols! sedap-sedap belaka. Jilat jari kau tau?! *terus meleleh air liur I! Again, BIG THANKS untuk semua yang telah menjayakan majlis.



Ya Allah, aku mohon semuga perjalanan aku dipermudahkan, pintu rezeki aku diperluaskan, dan semuga hubungan kami bertambah erat, penuh dengan kasih sayang yang tak berbelah bagi, rasa kasih dan cinta yang ikhlas sentiasa sarat dalam hati kami. Semuga perjalanan cinta antara dua insan ini dipermudahkan dan semuanya berjalan lancar.




Terima kasih jugak buat my future family in laws. Terima kasih banyak-banyak. Muga ikatan yang akan dibina  menjadi sebuah ikatan yang penuh dengan kasih sayang dan harmoni. *big hugs!


Sayang, I am ready to be part of your life, and I hope you are ready too. I LOVE YOU ETERNALLY.

p/s: I miss you deeply now! :"(

4 comments:

Cik Awesome said...

tahniahhh ye cik nisa....:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

tahniah nisa. moga berkekalan ke syurga =)

IeraAzizi said...

waahhh....dh ade E-day eh..tahniah

CNK said...

Cik Awesome, Khumaera Ismail aka Mariam Ismail, IeraAzizi : Terima kasih semua for all the wishes and doa. :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers