Sunday, July 29, 2012

A month anniversary ♥

Jam dah pukul 1.05 a.m.
Mata masih segar terbuntang. Encik Suami pulak dah selamat lena... uhuhu..
So its a good chance nak update blog.. Klo x mmg ikot dan je la update.


Diam tak diam dah selamat 8 hari menjalani hari-hari Indah di bulan Ramadhan.
Yang pasti this time was the first Ramadhan bersama suami. Alhamdullillah...
Syukur sangat dengan nikmat hidup yang Allah beri.


Hope its not toooo late to wish Happy Ramadhan Mubarak tooo all readers.
Macam byk sgt je reader(s) kau ni kan.. hakhakhak...
Blog is also a diary kan? Jadi, tak apelah yang penting aku happy.. :p


Hari-hari bergelar isteri buat suami tercinta Encik Helmyazree Ramly suatu yang amat indah.
Serious says, dulu masa bujang, asal balik keje mula lah rasa boring x pasal. Nak makan pun rasa macam malas je, and x selera.
The bad part is bila beli food surely x makan. Ended up it became a waste! 
Kecuali bila dating on weekend, baru lah rasa heaven sikit. Makan berselera tak hengat.
Time tu lah aku pulun makan. hahaha... Sbb ada bff accompany time makan kan.
Bila tak dating, aku dah macam cacing kepanasan.
BORING.
Sudahnye pegila merayap lah kau sorang. Pegi cari pasal ke hapa.
Daripada dulu mengajar kat Uitm, then ngajar kat Mahsa, pindah keje as Gov.Servant dari KPT masuk JP pun still the same... 
Rasa kelakar dengan life sendiri. hihihi.
Macam-macam kan hidup ni.
The ups and downs we are both together.
Gurau, sayang, gaduh, sedih, happy sume dah merasa.
Inilah asam garam kehidupan kan?
A guy yang terkedek-kedek bawak payung masa nak p F1 Sepang ni lah suami kite.... :)
hikhik...


Two weeks after reception sebelah husband, dah masuk Ramadhan.
So this time Ramadhan pertama bersama husband.
And it will be Ramadhan yang paling bermakna dalam hidup.
Masa bujang during Ramadhan, hari-hari berbuka puasa rasa mcam pale gile!
Sometimes, buka lah kau sorang2 kat rumah sewa. Kadang-kadang rasa mcm loser pun ada.
Pernah berkali-kali kot nangis sorang2 sbb rasa lonely buka pose sorang.
Now rasa happy gile buka puasa hari-hari berteman!
Takde lagi istilah boring buka pose sorang, makan sorang.
hihihi...



In silent, dah sebulan menikah dengan suami since the day of akad nikah.
30 Haribulan Jun Tahun 2012 adalah tarikh keramat. Tarikh nikah dan sanding kami
30 Haribulan Jun juga tarikh birthday Ayah.
30.06 adalah tarikh yang akan aku ingat tiap-tiap tahun sampai akhir hayat. Inshallah.
07.07.12 juga adalah tarikh yang akan tetap diingati. The day Mak Ayah made an official penyerahan dengan Parents-in-law and its the day of our receptions kat KL. Masa mak ayah buat penyerahan tu aku punya air mata mmg x dpt nak bendung lagi dah. macam dam pecah! :p
ALHAMDULLILLAH.
Rasa syukur tak terhingga!
Perkahwinan yang direstui both family especially mak ayah, and mama papa.


Pesanan semua org especially mak ayah, dan mama papa, akan aku ingat sampai mati.
Inshallah akan aku jaga perkahwinan ini sebaik mungkin.
Akan ku cuba sedaya upaya menjaga tingkah ku sbg isteri.
Hidup tak selalunya manis. Kadang-kadang ada masin, kadang-kadang ada tawar.
Kadang-kadang diatas, kadang-kadang dibawah.
Inshallah susah senang, jatuh bangun bersama.
I just wanna be with you dear husband, in what ever condition and scenario are.

During Nikah ♥

Dear husband, 
-HelmyazreeRamly-
I don't know the real meaning of love. 
But, when I hear your voice I can feel my heart skip a beat. 
When we are together, it feels like I'm a part of some fairytale. 
I may not know the real meaning of love. 
And maybe, love is just the way I feel for you. 
I love you.

2 comments:

Ardini Humaira said...

heppi anniversary :D

Puan NK said...

thank you Ardini Humaira :)

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers