Thursday, July 26, 2012

Tutorial : Title Bar Maker



Tutorial : Title Bar Maker
Motif : Untuk dapatkan title bar bergerak-gerak


Lets straight to the point yeh! Sebab bulan pose penat nak cakap meleret-leret...

Sila ikut langkah-langkah berikut untuk dapatkan Title Bar yang bergerak-gerak macam aku punye.
(Mata : Sila lihat top-letf-end corner).
There.. see..?? The title bar is moving bebeh... :]


Lets cekidaut the steps:

1.  Klik link ini --->> TITLE BAR BERGERAK-GERAK




2.  See; "Add Title Bar Message". Letaklah whatever nama yang korang suka.

3.  "Choose an effect" yang korang minat.

4.  Then, CLICK "Preview" button. tujuan untuk review, adakah effect title bar tu korang suka ke tak..
{Steps: 2,3 & 4 adalah seperti dalam gambar berikut}


5.  Selepas dah confirm what kind of effect yang korang suke, boleh lah CLICK "OK, Generate Code". Sila copy the code dan paste di setting blog korang seperti berikut.

Dashboard > Design > Add gadget > HTML 



6.  Dah Settle copy, jangan lupa paste ok! Then see ur wall.. Tadaaaa.. The result:

[mata: see the words in blue bar]




Sekian sahaja dari saya... :)))

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers