Monday, August 27, 2012

Aidilfitri w husband, Real family, & FIL

Fuhh!
A day full with housewife thingy. Lenguh tapak kaki ni.
Saja amik extra 1 day AL. Overall, heaven jugak dpt sesekali duk rumah time sume org bekerja.
Termasuk husband. Husband keluar p work, kita pun sibuk jugak lah dgn kerja-kerja rumah tangga. Housekeeping, basuh baju, sidai kain, masak... dekat kul 4.30 baru dapat landed badan atas tilam empuk!
See... dah macam org keje kat opis, kul 4.30 baru benti.


Raya ke-9.
Harapnya belum terlambat nak wish " Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin ".



Alhamdullillah. Raya tahun ni lebih meriah!
Beraya dengan Suami, MakAyah, adik badik, & FIL.

Menu raya tahun ni adalah Ayam Masak Ungkep, Daging Dendeng, Rendang Daging, Kuah Kacang, Lepat, & Ketupat.
Pasan x? Pasan x? Ada menu jawa kat atas tu..
hihi..
Itu tanda ada org jawa masuk dalam family.
First time masak Ayam Ungkep sendiri. 3 ekor pulak tuh!

Alhamdullillah, licin!
:)

First day raya dengan Suami, syukur tak terhingga walau ada kelam kelibut sikit.
Tak tau lah kenapa. Tiap kali pagi raya surely ada mood kelam kabut.
Ingatkan dah kawen xde kelam kabut dah. huhu.
Rupanya sama je.
Yelah, mlm raya tido dah lewat, penat memasak pun tak hilang lagi.
Bila pagi raya, itu jam jugaklah, apa yang nak dipakai takde.
Butang baju melayu suami ntah kemana tercicir.
Sedangkan dah beli siap2.
Nasiblah ada balen-balen butang baju papa yang lama-lama. Itu pun cuma ada 3.
Jadilah kan nak button leher tu. hihihi......


Pagi sembahyang raya di KL, kul 11.30 lepas tahlil dan maaf-maafan terus lah packing2 makanan dan turun ke selatan.
Untunglah sehaluan perjalanan.
Pit stop kat Melaka, beraya dengan Atuk jam 5.00 bergerak balik beraya dengan MakAyah and adik badik kat BP pulak.
Syukur perjalanan lancar, even ada jam sikit. Normal lah. Kata pun raya kan?



Nah layan gambar raya!

2 become 1 <3

Family gathering. Ni lah first time jumpa sedara ni... After 26years of my life.
Dulu nak jumpa sedara side Atuk sangat susah. Alhamdullillah this time jumpa rupanya one of them aku dah kenal since 5years ago. What a small world kan?


Jom raya!



bluek!


bye.

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers