Tuesday, August 28, 2012

Early Dinner @ Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor

Hari ni balik keje dengan hati sebal sebab geram tak lepas sepenuhnya.
Menggigil tubuh sebab marah. Arhh! Tak bagus sungguh.
Abaikan lah manusia jahil yang tak dengar cakap itu. Lantakkan dia!


Pulang keje pandang muka suami hati terasa tenang. Happy!
Lupa terus, tinggal terus hati sebal itu di pejabat. Tak usah di ingat klu berada luar pejabat.
Tak guna. Sebab boleh mengganggu mood.


Masuk kete perut dah gendang gendut.
Mana tak nya, pagi brekfes, tghari having lite lunch, just a cup of milo and pieces of biscuits.
Konon nak makan kat Fiskie tapi tutup pulak. (feveret western spot. Dah a few times makan, the menu never failed my appetite).
Inshallah klu ada chance makan situ kita update di blog ya!


Lantas langkah terus panjang ke kedai makan: Mak Tim Sajian Asli Warisan Johor.

 Front Kedai.

Main menu Kedai Makan Mak Tim adalah Murtabak Singapore, Nasi Beriyani, Nasi Tomato & Mee Rebus. Tapi klu terasa nak makan ala-carte boleh je order...

The Menu


Menu pilihan:

Mee Rebus : RM5
Rate: 4/5

Nasi Beriyani Ayam Masak Beriyani : RM10
Aku minta kuah sambal ayam - FOC.
Rate: 2.5/5
Masih belum mencapai tahap N.B. bp.



Kopi O Ais 434: RM 1.80
best giler!
Barli Ais : RM2.00




*Sorry pic takde- Sila imagine sendiri... :p *
Murtabak Singapore : RM7.00
Rate : 4/5
Bulan pose ritu penah beli 2 kali. Sbb ni peveret FIL. :)





 Mak Tim Nasi Beriani Gam – Sajian Asli Warisan Johor
2, Jalan AU 2C/8,
Taman Desa Keramat,
54200 Kuala Lumpur.

Koordinat GPS: U 3.179065 T 101.754897






Last:

Hadiah dari goreng plate ketam. :(
Pedih, bisa tak terkata.
Alah bisa tegal biasa.
Ini kata orang tua-tua.
Lumrah isteri pegang senduk kuali, inilah hadiahnya...:p
 *eh! inai kita dah nak habis... nak kena pakai lagi nih.. baru feeling2 pengantin baru selalu. ahaha! alahai....



Selamat Malam, hari esok perlu dihadapi dengan berlapang dada.
Inshallah hidup lebih tenang.
Hari ini akan jadi sejarah pada hari esok.
Muga aku akan jadi isteri yang lebih baik, sempurna, solehah bukan di mata ramai tapi cukuplah dimata suami yang dicinta.


Suami, kaulah pendampingku, pembimbingku, pelindungku, penjagaku inshallah sampai matiku.
Amin.

Love u more!








3 comments:

Dennis said...

meletop ko sekarang hihi

Dennis said...

cincin kawen. ko dah kawen rupanya

Puan NK said...

sengal je ko kan.. ko yang xdtg mjlis aku... huhu.. nak hadiah..!!!! :p

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers