Tuesday, August 14, 2012

Ramadhan - Day 15 : That Little Gerai


It’s been a long time no update in this wall since the last entry. Adalah dekat seminggu lebih.
Many story to share with. Inshallah will try lah eh…
BFF always asking “bila ko nak update blog ni?” wah! Gitu, BFF adalah adalah pembaca tegar blog busuk aku ni… Tq lah Biey! Sayang ko ketat-ketat!
Semangat was there but time constraint! What a hectic life.
Keluar keje matahari belum muncul. Balik keje matahari dah kat gigi senja.
Malam pula time for family and rest.
Weekend is an ample time untuk bermanja dengan suami. :p
Tak sempat sungguh nak selit ruang untuk blog.
Biz online pun dah lame rehat. (Inshallah will be continue lepas me dah settle down everything.)
Kebetulan hari ini MC, boleh la sambung entry ini yang sebenarnya dah terperap dalam draft sejak semalam.


Mungkin aku belum cukup menyesuaikan diri dengan set masa begini.
Huh.
Harus serasi dengan segera!
Itu bisik hati aku.


Ramadhan yang ke-15 lepas ktorng buka di “That LittleGerai” or known as TLG.
Ini pun selepas buat research a few times. Tgk review past customers TLG almost puji SEDAP.
Nak iftar buffet kat hotel sounds not worth every penny pulak.
Pricey satu hal, 2nd thing not worth sbb bila puasa ni during iftar bukan kita boleh sumbat banyak pun dalam perut kan.
Sejak 2 hari sebelum aku dah booking tempat for 2 pax.
A day before place order, akhirnya main dish yang di order; Chicken Chop Black Pepper Sauce & Grilled Salmon Aglio Olio.
Dengar nama food pun dah buat aku and husband terliur.

 Golden Chicken Blue
This is special of the day menu.
Rate: 4.5/5
Sedap! sampai licin pinggan!


 Grilled Salmon With Seafood Aglio Olio
Rate: 4/5


Personally, aku bukan penggemar salmon. Just make a try. 
Yelah, asik makan ayam je kan. Sesekali teringin nak tukar menu.
Seafood Aglio Olio mmg memberi kesan lah! 
Smpi sekarang aku terngiang-ngiang sedapnya Aglio Olio Seafood nih.
Memang tak tinggal seurat pun Olio atas pinggan.


The Grilled Salmon tu x habis, dan aku take away the balance. Sayang pulak nak tinggal. 
Akhirnya Grilled Salmon ni menjadi hidangan terbaik Memei dirumah. Licin dia makan!
Untung lah kau Memei!

Memei = Ibu kucing.



Chicken Chop with Fries & Coleslow
Rate: 3/5

Average. Tapi licin je.




 Lasagna
 Rate: 2.5/5

Average. Yang ni take away for mama.
The taste mcm lamb lasagna... 


Right: Rozel Laici
Left : Watermelon Juice
 Rate: 4.5/5



 

 Custard and bubur kacang hijau adalah buffet dessert of the day.
Boleh bayar seikhlas hati. Tak bayar pun takpe.
Hasil dari kutipan duit buffet dessert ni TLG salurkan ke Masjid.

So, sambil berbuka pose sambil beramal. 
Seimbang = Balance.





 Above:  The menu.
Sila lah klik pada gambar untuk tumbesaran ya!




THAT LITTLE GERAI
Address:
Jalan AU 5/D1,
Lembah Keramat,
68000 Kuala Lumpur, Malaysia
Phone number : 017-319 3585 (Aunty Mie)- for reservation
Facebook : www.facebook.com/ThatLittleGerai
Culinary Team : Chef Aidy and Chef Ray

GPS: 3.203285,101.750463

How to get there:
From MRR2, exit Taman Permata, you'll see Giant on your right.
Go straight. Pass two bums and make a right at the simpang tiga.
You'll see Syed Bistro and lots of gerai n thn a shop lot on your right. We r at the corner lot.


For further details boleh KLIK SINI.
Dan juga boleh view full menu di SINI.

Overall, memuaskan hati.
Cubalah sendiri :)

2 comments:

Rabiey Samuni said...

hahahahha..untunglaa...ada follower tegar..hahahahah...leh la buat2 aku tersengih di kala busan menghadap PC ni kan...huhu

Puan NK said...

hehehe.. siapa lagi nak jadi follower tegar aku klu bukan ko biey.. hahah.. :p

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers