Friday, October 19, 2012

Week 10.

Since my last post, ingatkan nak le update something in my bucuk blog ni mlm tadi.
Sudahnye, duk layan masterchef, pastu sambung pulak cerita Adam Hawa, langsung tutup lappy terus.
haha.

Memang tak berupdate langsung lah kan?
Konon dalam hati ada taman nak update progress each of week of pregnancy.
Ni dah masuk week 10 pun tak de pape updates. So busy lah you Puan NK!


Again, ku sudah berjanji nak up post pasal folic acid, namun masih terkandas dalam draft.
hehehe... Sorry.
Tahap kemalasan sudah mengatasi tahap rajin. Nak wat camne kan. tonguetongue:p


WEEK 10 of pregnancy, progress, alhamdullillah. Everything went smoothly.
It just that, Health graph suddenly ups and downs.
In sudden, uncontrol due to changes of weather.
Hari ni daku mc lagi. Lepas amik ubat pagi tadi terus tido.
Memang ubat itu mengantuk kesannya. Sudahnya, terlenalah aku sampai matahari mencanak atas kepala.
Last day morning, tengah-tengah bersiap nak p keje tiba-tiba muntah-muntah. Terpaksa tima-off.
Hari ni, dapat heavy flu and batuk teruk. Memang tak sedap badan terus lah jawabnya.
Malu lah jugak terpaksa inform boss kena amik mc. Tapi kesihatan and baby menjadi keutamaanku.


Tolak tepi rasa malu. :)
Doc cakap mungkin ada jangkitan virus tu yang aku boleh kena sesema and batuk.
Ingat xnak lah consume ubat yang macam-macam, tapi nak baik cepat punya pasal ku telan jua lah.
Dalam tempoh ni, perut mudah sangat berangin. Padahal, baru je lepas amik lunch, after 2-3  hours mula lah perut nak meragam. Sampai angin naik kat kepala.
Minyak Cap Kapak tu dah jadi mcm besfren dah.
Asal rasa tak sedap je dan-dan aku hidu minyak cap kapak. Dapat lega sikit.
Lately pulak air cond kat office tu kuat nauzubillah. To that extend, every one hour nak terkucil.
Sabor jela. Sejuk-panas-sejuk-panas tu yang maybe buat aku sesema gini.



During WEEK 8-9 aritu, tetiba je aku alahan tak boleh nak telan and bau nasi.
Asal bau je sure nak loya. Konon nak le gantikan nasi dgn roti, sudahnya pun sama jugak.
Terpaksa la makan something diff.
Mcd la. KFC la. mana yang boleh lalu aku telan jelah...
Kadang paksa jugak mkn nasi. Asyik nak duk layan tak boleh nak makan kang tak bagus jugak.
Dapat sesuap tiga suap jadilah...



Just now, mak tepon. Naluri ibu kan.
Macam tau-tau je yang anak dia tak sihat.
Mak ckp sounds worse dgr aku batuk and having a heavy flu.
Dia macam dah agak aku nak kena batuk sesema ni masa last weeknd balik kampung.
Cuma tak tercakap je katanya...
Satu nasihat mak aku kena ingat ialah, kena kuat semangat, kuat jiwa, tenaga, emosi..
Abaikan things would carry ur negative emotion.
I will try, inshallah! :)
I miss mak oredy. :"(




oh! i love my belly. :)
Baby, stay strong, one thing u must know, mummy daddy love you so much!


 

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers