Friday, April 04, 2014

ADHK: Without Fail. Inshallah... Sayangnya Ibu

Rasanya belum pernah ada entry yang aku dedicate khas buat anakku Ahmad Darweesy.

Budak kecik masham, yang tak pernah buat mommy jemu nak gomol - nak cium - nak sayang.
Dah besar dah. Rasa sangat cepat betul masa berlalu.

Anak ami dah officially 10Bulan 16hari -- 4.4.2014. -- Alhamdullillah.
Makin bijak.
Makin pandai.
Dah mula faham kalau ami panggil nama dia - Ahmad. Darweesy. Sayang. Ayang. -- semua nama ami panggil dia dah boleh respon.
Dah mula lajuuuuu meniarap. Memanjat. (ni paling ami hati2 sangat). Dah pandai berdiri - duduk - merangkak sendiri. -- Ami kagum dengan awak budak macham comel manjaaa!


Macam-macam nak cerita, tapi tiba-tiba mcm tak reti nak mula camne.


Oklah, nah belanja sekeping dua gambar anak macham mucuk ami ni....

 Si cheeky bam-bam ami... Love you sayang....
Penyeri hidup ami daddy.
 Jadi anak yang soleh anakku. 

 Ni lah dia aset anak ami, Darweesy tiap kali nak anta awak p rumah nursery.
Without fail. Every morning mami bangun jam 5 Pagi. Masak porridge awak. Sediakan susu awak. Bekalkan air masak. Bekalkan jajan (read: biskut). Ni lah diaaaa....
:)

Rutin ami berubah bila wujud awak dalam hidup ami.
Ami love you wahai anak ami tercinta.


 Porridge kegemaran Ahmad Darweesy.

Resipi Makan Si Anak:
Rice + Carrot + Isi Ikan Merah + Potato

Yummehhhh!
Freshly cooked!


Resipi Makan Si Anak:
Bayam + Potato + Ikan bilis + rice

Every day. Without fail. Inshallah.
Mami akan sediakan awak porridge 2 bekas tupperware ni.
Cukup untuk awak makan pagi-tghari-petang.


Alhamdulillahhh...
Anak ami tak pernah tak suka apa yang ami masak untuk dia.
Syukur. Anak ami AHmad Darweesy bukan jenis yang cerewet seleranya.
Terpaksa minum FM - macam-macam jenis - macam-macam brand susu ami bagi - semua awak minum - tak pernah cerewet - tak pernah membazir. 
Allah! Nikmat apa yang harus ami dustakan?
Ami syukur hadirnya awak dalam hidup ami.

Sayang awak dunia akhirat anak.
Jadilah anak yang soleh ya.
Itu je yang ami seru kat telinga awak each and everyday.
Tak pernah jemu.

Love you sayang.


#ADHK

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers