Sunday, April 06, 2014

Weekend w Super Love

Ni lah dia cara kami nak spend time our weekend together2...

Last week dah balik kg. This week, plan tu mcm banyakkkk sangat kat dlm kepala. Semua rasa mcm nak settle by this weekend. Sebab time is so precious. Macam EMAS masa skg ni. Tak tau lah, samada aku je yang rasa atau orang lain pun merasa benda yang sama. Aku rasa masa tu macam lajuuuu je berjalan. Dalam sehari tak menyempat nak settle kerja, eh,eh, tau tau dah petang... Tau tau dah malam. Tau tau eh, nak esok dahhh... hmmm....


Baby D pun dah genap 10Bulan, sikit hari je lagi nak masuk 11 Bulan!!! phewww... Baby,,, please don't grow too fast sayang. As when you grow old, means, times flies too fast as well. Banyak lagi cita-cita mummy not accomplished yet sayang. Cita-cita mummy nak always be with anak-anak mummy.

Ah! Mummy always berangan, when u grow older, and dah mula sekolah, mummy go send and fetch u back to/from school. Cooked ur meal. Allah! Muga Allah mudahkan urusan cita-cita mummy... Tiada lain yang mummy nak, selain always be with my kids, my husband *ini harus*.. hikhik..


Semalam sempat ke Fitflop Warehouse sale, walaupun pada asalnya biasa biasa je, xde la feeling die-die nak p pun. Tapi husband dah mula ajak-ajak, i pun yukk je lah!. :p Sekali tengok a pair just less than RM150, iols dpt rembat le 2 pasang. Fitflop is one of my fav sandal. Basic FF cutting always have place in my heart. Fall in love dengan FF since ever i pregnant Baby D. Ya Allah, punya lah tahan sandal ni, i lenjan dari 2nd month preggy baby D smpi dia dah umur 8-9M baru lahhh tapak dia tertanggal. I punya lenjan tahap basah-kering-hujan-and ke public toilet pun aku belasah. A++ lah aku bagi. Kalah Clarks. Ah! gituuu! Can u feel how tahan tje sandal is? hihi...


Dari FF W/s terus ke KLCC. Nak p repair Iphone 4 ku yang merajukkk... huhu.. Last thursday, ntah apa kena ntah, nak kata rezeki, emmm... boleh jugak la kot, Lol. Hasil usaha gigih dengan Shopaholic Bazaar by HK, aku dapatlah beli phone yang idamkan sesangat. IP5s. Ntah. tetiba sangat. (Read: Self-reward). Awalnya nak riki-riki samsung, tapi bila tengok package celcom, like WOW! aku dan-dan decide nak IP5s, reason y, sbb aku dah into it dengan Iphone. Rasa janggal nak guna samsung. Pengguna tegar Iphone aku rasa boleh faham apa aku rasa kot? Tak yah la citer pepanjang. Tengah nak exchange sim card, out of sudden, sim card dlm Ip4 taknak keluar... Gigih lah try many times, xnak jugak. Kang kalau paksa jahanam terus susah pulak. lulz! Lepas check kat Machine KLCC, mmg tak boleh repair or otherwise dia bg chance utk tukar new IP4 dengan charge RM694. tak tau lah, nak decide mcmana. Hmm.. masih fikir2 lagi ni..Brader Machine ckp, might be card sangkut kat dlm. No choice, if agree mmg aku kena tukar. See how lah, kalau budget mengizinkan, next month lah fikir.



My new gadget. Muga rezekiku lebih murah denganmu Orangie.
Inshallah. Inshallah.

 My precious. 
Ahh! Mummy always love you sayang. 

 weehuu. sayang sayaaaa..

 hahaha. Anak.. anak... see, after a few minutes ber-selfie, dia dah zzzzz...


Allah! Mummy sangat suka tgk pic ni. :)


"Mummyyyy, i love to eat porridge", said Darweesy to me :)

Today's menu:

1/4 cup of rice
1/3 dari sebatang carrot
3-4 kuntum broncolli
sebiji kentang (read: very small potato)
Segenggam ikan bilis

Cara-cara masak:
Basuh beras - at least 3 kali sambil selawat ya.
Doa mudah-mudahan anak kita jadi anak yang soleh inshallah. - Doa ibu itu kan mujarab.
Air mesti lebih banyak, Nisa letak separuh periuk.
Rebus nasi + kentang (dihiris) secara slow cooked.
Agak-agak air dah kurang separuh dari awal tadi, masukkan ikan bilis dan carrrot.
Agak-agak air dah nak kering masukkan broncolli.
Biar sehingga benar-benar masak.
chill a few minutes, then dah boleh blender.
ikut suka nak halus mana ya?


Yummehhh! 
Baby D sangat sukaaa! Habis satu tupperware licin.

p/s: sukatan bahan2 diatas cukup untuk Darweesy makan 2 kali :)

 Our small family. 
I heart each one of you.
Very much!

 Anak ami, suka betul jilat baby carrier dia tau..



 
Happy mummy with new baby greeny. Hehehe... 
My very first KS. Welcome to my new collections greeny. My very first greeny bag. ihik!


Ini cerita malam pulak. We (read: the whole family) gather and have dinner kat Bangsar Village. 

Our favorite warong western dari dulu smpi la skg. Lupa apa ntah nama kedai ni. Black pepper sauce dia mmg ummppphh! Mushroom sauce dia terbaikk! thumbs up! selalu tak pernah mengecewakan.
Dari harga beef steak dia RM9 now dah RM14/RM16 per plate. Can u see, betapa kita sebenarnya terkesan dengan living cost yang meningkat? RM9 adalah zaman aku belajar kat UiTM dulu. Back 5-6 years. Ah! i couldn't imagine kalau segala benda nak kena tax. hmm...
malas lah nak komen.



Mummy ada kerja nak buat. So stay up till late night. Anak mummy tiba-tiba merengek. Taknak jauh dengan mummy. Mummy baringkan dia, dia boleh merangkak nak jugak-jugak tido atas kaki mummy. Sudahnya mummy pun terus off gadgets and boommmmmm zzzzzzzzzzzzzz!!
Nape awak goda mummy sayanggggg. Gewammm ami dgn awak tau! Muahh!!














Last but not least, inshallah. Very soon.

Do Support Us ya?
My very own branding.

El.Nisa
Online Boutique based.
Inshallah will be selling modest, contemporary, and pure muslimah attire. 

Dari perempuan Kepada perempuan.


V E R Y S O O N...
El.Nisa







**Masa duk sibuk ding-dong-ding-dong dengan urusan Ip5s kat celcom last thursday, aku bleh jumpa kak maneh, si Hanis Zalikha - such a humble one. boleh borak-borak slumber. :) kenal dia since she jadi blogger lagi. Sempatlah merasa choc moist cake mummy dia. back 4years kot. kek birthdah boyfwen i dulu yang skg dah jadi my Kekasih awal akhir gitu. heheh.

**kat Machine KLCC boleh pulak terserempak degna Dato' Sabri Che' *betul ke ejaan dia eh* (read: mls nak search) tak dan nak say salam or watever, tgh layan baby D. huhu... -- saje je kan, ni pun nak highlight.

bior le.... :p

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers