Sunday, December 04, 2016

MAHA 2016


MAHA 2016 - Malaysia Agriculture Horticulture & Agrotourism Show
An event for everyone
Akan berlangsung selama 11 hari! 1-11 Disember 2016.
Lokasi MAEPS Serdang.

Banyak booth yang best dan menarik sepanjang event ni berlangsung.
Especially produk-produk IKS (Industri Kecil Sederhana) yang kita tak pernah come across pun semua ada. buah-buahan tempatan segar segar semua ada. 


Maskot Rasmi : Upin Ipin


MAHA 2016 akan menampilkan 1,500 gerai pameran meliputi agensi tempatan dan swasta serta penyertaan luar negara. Diantara tarikan utama MAHA 2016 adalah seperti berikut :-
  1. Seminar perniagaan
  2. Bengkel
  3. Pelancaran produk
  4. Demonstrasi teknologi inovasi pertanian
  5. Agro bazaar
  6. Pelancongan tani
  7. Persembahan kebudayaan
  8. Demonstrasi masakan 



Warna-warni hari ketiga #MAHA2016. Apa lagi kejutan yang akan ada esok dan lusa pula? Kena datang kalau nak tau!

Kepada pengunjung #MAHA2016 yang ingin membeli buah-buahan seperti nenas ataupun pelbagai jenis bunga, boleh datang ke MAEPS, Serdang dengan segera !
Cepat-cepat, sementara stok masih ada 😉#OurFoodOurFuture #MAEPS




600 ribu orang serbu #MAHA2016 sejak Khamis. Kalau tak nak bawak kereta, boleh naik shuttle bas dari IOI City Mall dan KTM Serdang.
*Helikopter view. 

Korang standby lah payung/ air masak/ baju hujan plastik yang instant tu/pampers anak etc. apa apa yang perlulah especially kalau bawak anak-anak tu.




Tau ajelah, MAEPS tu luas! dan event ni conquer almost all area. Puas kalau dapat ronda semua tempat kan. kalau nak pergi sini memang perlu spend a day kat sana je. But worry not, i believe trem ada untuk bawak korang ronda. Nak jalan kaki memang jem la tapak kaki korang.
Unless kalau korang pakai MEDIFEET lain la kan. hihi. (Sempat lagi mencelah cerita MEDIFEET kan?)


Teringin sangat nak pergi. Tapi sekarang musim hujan. Pagi petang siang malam hujan back to back. Confirm parking susah nak cari. Tengok lah minggu depan ada freetime boleh pegi. tapi kena set masa awal la. kalau tak mmg kau tengok ajelah dari luar. sbb kena parking jauh dengan nak bawak dua handbag my Prada and Gucci dua orang ni...hmmm.... 


Someone throwback 6 years ago punya story.

ni masa kat MAHA 2010. 
zaman anak daghe memasing. 
Sekrang sorang dah anak 2 sorang anak 1.

k lah.
nnti i share my trip kalau pegi ye.

till then.
bye.

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers