Thursday, December 08, 2016

One year older.

Assalamualaikum.

A day after celebrating pertambahan usia. Dah semakin tua. Semakin bertambah komitmen hidup. Semakin bertambah cabaran. 
Kalau ikut life chart at this period, line chart tengah mencanak naik. 
At this moment lah sibuk dengan hal keluarga, hal meningkatkan taraf kehidupan keluarga ke arah yang lebih baik, dan sentiasa berharap yang lebih lebih baik dari sebelumnya.

At this age, alhamdullillah macam macam dream list dah boleh tick. Syukur alhamdullillah.
At this age, dah ada sepasang bag yang lebih lagi mahal dan valuable daripada Hermes atau Birkin.
iaitu Ahmad Darweesy, 3y6m dan Arissa Nur Dalily, 11m. dua pasang bag mahal yang akan aku usung mana je aku pergi. These two buddies yang akan buat mommy tak sabar-sabar nak balik dari kerja utk hug & kiss. These two buddies, yang dah banyak beri mommy pelajaran tentang kehidupan. Banyak beri mommy kenangan kenangan manis. Yang sentiasa ada dengan mommy thru thick and thin. Ada bersama mommy saat mommy pernah berada diambang emosi yang kritikal.

Ni lah dia sumber kekuatan mommy. 

At this age, alhamdullillah diizin Allah untuk ada aset sendiri walau belum duduk secara rasmi. Walau berhutang. (yang ini memang kena kerja keras)

At this age, alhamdullillah diizin Allah ada kuda sendiri. Walau bukan Ferrari. :p

At this age, alhamdullillah diizin Allah ada kehidupan yang lebih tenang dan teratur. Semuga berkekalan sampai kehujung usia.

Allah...
Nikmat tuhan mana satu, yang kau nak dustakan.
Nikmat tuhan yang mana?
Semua nikmat-nikmat Allah ini harus aku syukuri.

Dah menginjak ke 3-series, banyak benda nak kena lebih concern, especially kesihatan, ibadat.

Tiada lain yang aku harap, yang aku inginkan pertambahan usia ini buat aku lebih matang dalam berfikir, dalam membuat keputusan, dan lebih matang dalam tindakan juga.
Aku ingin jadi, ibu yang lebih penyayang, yang lebih penyabar (:p), yang lebih kuat.
Isteri yang solehah, yang lebih baik dari semalam, yang taat (mohon dibalas dengan kesetiaan)
Aku ingin menjadi lebih bahagia dari semalam. 
Untuk jadi yang sempurna dan melengkapi buat orang-orang yang aku sayang terutama suami dan anak-anak.
Inginkan bisnes yang lebih cemerlang.
Kerjaya yang lebih baik dan tenang.
Semuga aku menjadi insan yang lebih tenang, bertambah iman, bertambah taat kepada Allah, bertambah bahagia dan semakin bahagia, bertambah kaya dan semakin kaya supaya dapat aku berbakti semula kepada agama dan anak bangsa. Dikurniakan anak yang soleh dan solehah, dan taat, dan membahagiakan.

Kau kabulkanlah ya Allah.



not young anymore. hihi.

Love them all.
6Disember2016, Tuesday.
Dimsum Avenue Park,KL

No comments:

Popular Posts

JOURNEY OF ♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Ahmad Darweesy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Arissa Nur Dalily

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers